Pogodbe pripravno

sreda, 5.6.2019 11:28

Na "Godbno pogodbno" devet oseb in sedem pesmi. Z odposlanjem dvdjev začeli nagradolov. Iztok seveda delovniško dežural. Arijana pognala in odposlala spremembe tipske pogodbe.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


5. jun. 19, sreda

Prvi dvakratni gost (prvič kontrola, če smo tu) prinesel po naročilu šefice KP gledališča poln nahrbtnik PPF programov. Branko iz Bertokov se tokrat ne ponavljal, bo seveda šel na nogometno tekmo, obljubil da bo prinesel, ker trenutno nima. Marko prej kot pravočasen. Na današnji PPF pospravi deveterica (sosed urni jadralec vmes poziral na 4 leta mladi vešpici), dobim od Marka € vsak dan, ko ga ne bom hvalil. Na sobotno filmonoč na farmi Krkoč se nevede kaj jo čaka najavila ljuba mi sestrična Mojca. No, saj so mi druge tudi ljube. Armando ima lep avto. »Vnuk« se utegnil skregat, preden sem lahko rekel ja ali ne. Nadarjen. Vsega vajeni RPK, ki vrnil skoraj celoten dolg, bil prisoten in se ne utegnil niti začudit. Osma čez, Nataška zelo govorljiva. Ravno prišla z Irske, pokazala fotko mame backa Jona in jutri pojde že v BG. Samo V. tudi zelo govorljiv, ko ne dremal. Nadsoseda Dorina ne všteta med obiskovalke in obiskovalce, ker samo prinesla. Skoraj deseta, Marko domov. Na kavču se malo kasneje raztegnil in drnjohca postgaraški homosubalpinikus Samo V., ki ga bom žal moral pred odhodom prebudit in spravit iz Botegina. Na, pa se prebudil sam. Kaj češ. Noč.

Alkohol: 1,25Proti Vodoravniji skozi zaključek zdravstvenega protokola. 00h 18 Vse fotke so podnapisane, Arijana je vstavila spremembe v tipsko pogodbo koprskega gledališča, oba sva utrujena, lahko noč.

V odpravo zaostalosti, v pospravo bio skute. 22h57 "Godbno pogodbno" sem izvedel dobro; 7 elektroakustično zapetozaigranih pesmi za malo oseb sicer. Najavne knjižice za PPF so smrdele po sveži barvi. Nožarjema sem predal novo zbirko sumljivih in morilski nožev. Krmo 2 sem zmogel šele po uri in pol boja. Nataška je bila na Irskem en teden. Pokazala mi je ovce s katerimi se je zelo dobro razumela. Samo Vidic je bil buden nekoliko zoprn kadar pa je zadremal pa ne. Igor Presl je šprical. Arijana je bila popoldne pri Korošcih, ki sta s težavo sadila. V trgovini je kupila tudi fižol. Bezeg, ki se suši oddaja vonj po mačjem označevanju.

Pičimo med pričakovanjem pred odhodom. 16h 05 Nepodnaslovljene fotografije se kopičijo, dokončavanje novic zaostaja a moralnopolitično ne šepamo. Hitim podnapisat današnje dosedanje fotke.

Po pogodbno, po hitenjih na tirih telefon, mejli in pregled pogodbe. 13h22 Metka Česnik bo dobila tri dvdje Samospevov za razglašanje v smeri Ježkova nagrada me ima nekro rada. Peco KUDov mi je sporočil, da je bil UPB ustanovljen leta 2010. Janko Heidl v Zagrebu registrira svoj avtomobil. Arijana je dala vse ribe peč in je lačna. Na vrtu nabira radič.

Predpogodbno po tobaku, čaju, razblatenju, razgovoru z Arijano in tehtanju. 11h30 Neredka je Arijana stisnila, iz cule kislega mleka odkapljava sirotka, temperatura v dnevni sobi je 22,5, zunaj popolnoma oblačno in 22,0. Dober dan!

Barko Mrecelj

Najava, ki je visela osem ur v podnaslovu: Danes v mksMc Botegin (Glagoljaška 4) ob 17h triurka "Godbno pogodbno". Vstop prost, predčasni izstop 1 euro.