Podgana tekla po Kidričevi

sreda, 6.2.2019 06:20

Iztok delovniško tudi o opijatih. V Sežani z Gadafijem tudi o MKNŽ programu. Kimoglavi Pirjevec bo utegnil v ponedeljek ob 11h. Zoran Poznić bo sporočil trboveljski termin prihodnji teden.

Iztokov Gnjavnik na vrhu, zamujano Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.


6. feb. 19, sreda

Sončno in vetrovno. Zračenje Botegina do dveh in nekaj. Prvi gost Gusti s torto, koj za njim skoraj sestrična Majda s kužico. Sta šli preverit razpise na KP občino, poročali kasneje nista. Marko po pregledih telefonsko in organizacijsko aktiven na Klancu. Sestanek z občinskim uslužbencem Pirjevcem o kulturi ipd. bo v ponedeljek ob 11h, Arijanin komentar iz ozadja slišal, ga ne bom zapisal. Ha. Na ulici zlo glasen in deloven trio s hiltijem. Od treh do štirih. Havajski kongresnik vložil predlog zakona o prepovedi prodaje »najsmrtonosnejšega izdelka v človeški zgodovini« za mlajše od 100 let. Ne gre za orožje, da ne bi kdo napak pomislil. Dr. Igor pa menil, da bi bilo treba legalizirati opijate. Podgana tekla po Kidričevi. Poljskokanadska glasbena ponudba pretežka. Deseta čez, zatišje. Ni mraz, hladno pa je. V kratkem domov.

Alkohol: 1


Informbiro na Češkem ustavil sveženje Doda. 16h 13 (že četrtek) Z Arijano sva gledala češko zgodovinsko nanizanko o obdobju Informbiroja. Mračno izobraževalno. Bolno strahoposlušje v prid delavskega razreda. Pred polnočjo v dvovodoravnjenje z uvodnim razgovorom času v katerem sem bil še zarodek.


Kri poslabšana a ne kritično. 17h 43 Po preletu poudarkov Trumphovega govora sem seveda vzhičen tudi zaradi 100 miljard več za oboroževanje vojaške organizacije NATO. Včerajšnja parametra Doda (Odstotek obiska ene strani in Čas trajanja seje) sta bila po dolgem času dobra. Arijana in Predin sta se vrnila iz zračenja, dan ugaša.@ Pred sončnim vzhodom mi je draga zvila enega, nagrado za rano vstajanje. Kri so mi vzeli v Hrpeljah, Vlasta in Desanka sta se smejali prstovritni časti, ki me je doletela v ponedeljek. Med hojo v sežansko bolnišnico sem dobro pelkorakal Svuda ljudi, svuda zastave. Čakanja na slikanje pljuč in na CD izvid je bilo malo. Stojan Gorup je bil v Amsterdamu na sejmu, učiteljice Darje ni doklical zvonec. Gadafi mora hoče porabiti svoj dopust ob Dnevu kulture. Pokojnega očeta krvodajalska priznanja je žal večinoma pometal v smeti. V Agrariji sem kupil za 5 eurov zabojček kivijev iz Renč, med hojo do prevzema debele spodnje majice sem z veseljem prosto pelkorakal. Na stojnicah mini tržnice sem kupil tri prekajene svinjske parklje po en euro in pol klobase po euro in dvajset centov. V potrošniškem jurišu sem nabavil tudi kravji sir brez imena po 8 eurov kila (dober), dve zeleni in kilo zelja (oboje domače), eno krem šnito (ne prav svežo a diskretno solidno). Zajtrk v času kosila mi je Arijana pripravila in postregla v sončnem blišču (kuhano goveje srce s senfom, ribana črna redkev s fižolo in bučnim oljem, mešano sadje s kefirjem v ovsenih kosmičih, kefir, malo lepinje, zavajon). Vlasta po telefonu povedala, da sta krvna pokazatelja padla a ni kritično. Jutri popoldne lahko pridem na posvet in primopredajo dokumentov. Andrejka Cunjac mi bo jutri poskusila Sašo S. Likavec za nekaj minut omogočiti na telefon. Pirjevec še vedno trdi, da je razpisni princip MOK Ena svinja k enemu koritu upravičen zaradi zlorab "nekaterih nevladnih organizacij". Na razgovor z njim o razpisu smem priti v ponedeljek ob 11h. Arijana bo razpis pomagala pisat a noče ugibati katere so bile te zlorabljajoče organizacije, ne želi se niti pogovarjati o osebah, ki sušijo kostni mozeg. Ena od teh je seveda tudi dosedanji omenjeni vodja Urada za družbeni razvoj. Zoran Poznić iz Trbovelj bo prihodnji teden sporočil okvirni termin za "Oltar v umiku". Valnea je iz Griž mogoče okužena srečno šinila naravnost v Pulo.Barko Mrecelj