Po ranem tobaku

petek, 29.11.2019 10:40

Evangelikin članek objavljen. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

29. nov. 19, petek

V Semedeli težek komujnalni tovornjak polomil še tisto malo asfalta, kar ga ostalo. Bili možaki delovni. V Boteginu do petih edini gost dr. Igor. Marko prej in Arijana kasneje poročala s Klanca. Še o včeraj: pri organizaciji FGLF sodelovala dva evropsko in občinsko mlada, Dorina (tudi nogometašica v prvi ligi) in Amadej (tudi pesnik), obiskovalke in obiskovalci so pa tokrat tudi bili večina študentska mladina z marsikaterih koncev sveta. Spet danes: Angelikin znanstveni komentar objavljen na RŠ in Dodotu. Poročilo za »Četrte četrtke« OHK natisnjeno. Mnogo zelo mladeži s starši po Kopru in kup drugih vseh starosti, lučke gorijo. Koliko svetlobe! Nekoč bil danes pomemben praznik. Se ga praznovalo 2 dni, če en bil na nedeljo, se podaljšal tudi na ponedeljek. Nocoj tu na projekciji čisto solidnega slovenskega filma brez prehude patetike, z vedutami LJ in Lucije »Skupaj« šestorica. Enajsta čez, po videoglasbenem dodatku za zadnje tri skoraj domov.

Alkohol: 1,2505h50 Sobota; Arijana doma šele okoli polnoči. Igralec, ki je umrl v filmu tudi v resnici ne živi več. Srce mu je odpovedalo na turnem smučanju še lani. Spomnila sva se srečanja z njim v SNG po mojem nastopu, ki ga je fasciniral. Tudi njegovega očeta igralca se spomnim. Karavana gre v Nebitja kraj. V kuhunji Neredovič ob Timoteju Pirjevcu v mišji luknji. Šef občinske stanovanjske komisije si je hotel med svojo bolniško najeti advokata z javnimi sredstvi a mu vršilec dolžnosti ni hotel podpisat. Pred spanjem sem prebral v enciklopediji o Prudhonu, ki je med drugim trdil, da je vsaka privatna lastnina kraja. Prijateljeval je z Marxom, ki je moral opraviti z njegovo bedo filozofije.

Danes bil film boljši.Skoraj tri ure na kavču. 22h44 Spodaj v Boteginu Iztok in Arijana še v razgovoru z Juretom po projekciji na kateri je bilo manj občinstva, mladino pa je posesala tudi otvoritev lučkijade. Neredku sem pravkar zadal udarec, glavnina zdravitvenega protokola je opravljena. Vid in Andreja tudi čestitala Juliji, bom posredoval. Do zlogomelodijenja nimam pravega veselja. predvidevam, da je bil nakavčni spanec škodljiv. Popoldne se je iz Zagreba oglasil Zlatko Burić. Zanima ga predstava v Osmozi. Med snemanjem filma bi prišel za dan in pol v Sanatorij in v Koper. O rajnki Jugoslaviji tudi dobro misli. Anže nama ne bi prodal bledesa a naturalni menjavi ne nasprotuje.

Pecova bolniška končana. Arijana v Hrušico po mleko. 15h08 Imam telefonsko danes deset let stare odličnjakinje. Janku Plombiranemu sem se zahvalil za pismo Slavoljubnemu meni. Andraž Gombač se bo posvetoval s seboj in z drugimi. Želkova osebna zdravnica in kardiolog na osnovi izvidov ne moreta podaljšati njegovega bolniškega staleža. vsi smo ponosni! "Ponošeni smehljaji" so bili dobri. Na gledališkem kostumu (dolge zimske spodnjice) imam liso bučnega olja. šembrek bo imel v Bajti nocoj dva benda. Skuhal jim je grezovo župo in testenine s porom.

Mrtev 29. november! 10h32 Sonce skozi oblake,11,9 stopinj zunaj, 20,5 v. Peco KUDov čaka mogoče na podaljšanje bolniške, Jadranu Čaliji rekli, da je ultrazvok pokazal letom primerno stanje. letošnjih več kot 100 pešačenj na Slavnik mu ni škodilo. "Le tako naprej!", so ga pohvalili. Danes je povabljen na golaž ob obletnici Drugega zasedanja AVNOJ-a. Dve culi kisanega kozjega odkapljavata. Zaklad hiše je briketiran in se sonči na balkonu. Jani Lanenooljni bo v ponedeljek mimo potoval. Dosveženje včerajšnjega dne je neizbežna naloga. Moja vnukinja Julija ima rojstni dan! treba bo poklicati in čestitati. Andraža Gombača bom povabil v mksMc Botegin na razgovor, ki ga bo smel izkoristiti za morebitni intervju.

Barko MreceljViselo v podnaslovu: "Danes v mksMc Botegin ob 20h slovenski film "Skupaj". Danes tri prireditve ob stoletnici KUD-a"