Po Neviovem alarmu

petek, 7.6.2019 10:22

Podpisal sem pogodbo z Gledališčem. Timotej Mišjeluknjič obljubil nekaj poskusiti. Deveta uprizoritev "PPF Posprave". Arjana sadila in zalivala okoli Sanatorija. V Pučah o veri dvosimpozij.

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


Danes v Boteginu od 17h triurka "Prvi tiktak za Nevia Miklavčiča": Petkov iztek ob v soboto 15h. Povzemal sem v ladijski dnevnik (dve fotki), počutil sem se že nekoliko načetega, pri odhodu sem pozabil mobitel in narediti sem moral častni krog okoli mesta. Doma sem zmogel sil samo še za zdravstveni protokol. Arijana me je škropila iz vrta skozi kuhinjsko okno z vodo. O Fletcherkah mi že drugi večer zapored ni poročala. Pisala tudi Arinka in vprašala do kdaj bom za njiju skrbel. Valnea je Franciju namreč predala zlato kuverto. Pisal je tudi Janko, ki se s hčerko Vando pripravlja na dolgo počitnikovanje. V Vodoravnijo sem se sesul že ob 11h, Arijana kmalu za menoj.

Svežim iz Botegina! Še je prijetno hladkano. 17h 25 Iztok me je na daljavo usposobil za uporabo računalnika. Z Radetom sta usposobila brizgalko za boj proti ušem. Sosedi urarki sem čestital za 55 let in ji pohvalil frizuro. Dobro se počutim in pozdravljam dodoljubne. V Gledališču me je tajnica Tjaša Vatovec pričakovala začuda točnega ob 11h30. Sva v pogodbi dodala dejstvo, da bomo izvajalci poskrbeli za prostor in druge okoliščine. Timoteja Pirjevca sem opoldne sprejel v svoji pisarni Loggia. Sendviča ni hotel jesti za mizo, ker bi trpel njegov ugled. Bi rekli, da se obnaša kot Brecelj. Priznal je, da se je v letih 2016 in 2017 pred mojimi zahtevami naj povejo kaj je z našimi razpisnimi prijavami, SKRIL V MIŠJO LUKNJO! S to resnicoljubno izjavo si je pridobil dve točki plusa. Se zaveda, da je v globokem minusu kar se točk tiče. 5 jih dobi, če bo najprej poskusil kot vodja družbenih dejavnosti in razvoja podpreti DPZNjevo potrebo po vsaj začasnem skladišču v bivši Pinini čumnati na Kidričevi. Se bova slišala v ponedeljek. Poklical bom jaz. Armando mi je plačal kavo in pohvalil priporočilo (rekel, da mogoče njegova žena ne bi bolje napisala). Poćutil sem se kot nadžena. Arijana je bila pri vulkanizerju in pri obnovitelju luči. Slednji ji je pokazal najprej ceno novih žarometov (90 eurov) potem pa ji povedal ceno svoje obnove njenih starih (30 eurov). Ponudil sem ji 50 eurov tovariške pomoči pri stroških registracije. Je sprejela. Moralnopolitične razmere so boljše.Eno uro popoldanskega skoraj spanca sem si privoščil. Zbudil me je Čiko in hoče imet besedilo za objavo najave. Ne bo takoj, bo pa.

Te nastavitve! Pozabim nastavit nazaj. 10h 25 Krma 1 začuda že v meni. Korenje je bilo praznega okusa. Figova naša marmelada pa je šla z ajdovo palačinko. Arijana je že sadila paradajz in nekoliko nergala. Timotej Pirjevec me še ne pokliče. Hitim v Gledališče pogodbo podpisat.

Barko Mrecelj