Odporočilno in obvestilno

torek, 14.5.2019 01:36

Iztok in Arijana zaključila poročilo MzK. Pirjevec slišal po telefonu, da nimamo skladišča. Usklajanje načrta za K.s. LENT. Menjava internetnega kabla tudi za mksMc Botegin. Bergoč bil.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


14. maj 19, torek

Piha piha piha. Ampak končno malce sonca. Marko poročal s Klanca, predvsem o načrtovanju letošnjega »Kulturnega sanatorija« na Lentu, me na daljavo finančno okrepil, prinašalka bo Arijana. V petek (17.5.) bo v zagrebški Močvari »Salto mortale«. Vabljene in vabljeni. Telemahov mladenič po dolgem obljubljanju s pomočjo nadsosede Dorine (sem jo malo prej z naznanilom prestrašil med sesanjem in tudi potolažil) zamenjal star preperel UPB internetni kabel z novim, ki bo prej ali slej tudi preperel. Z mentorico Arijano spisala in poslala zaključno zaposlitveno poročilo Ministrstvu za kulturo, njihov skrbnik in odgovornik seveda odsoten. Sedma čez, še vedno sonce. Hura! Hočem biti poljedelec skoraj marksoliki RPK v trgovinah pogreša star krompir za joto. Osma in pol, sonce dol, prižgal pečico. Paše. Prijazni škrat Bergoč prišel povedat, da ne pozabil na obljubljeno vino, predvsem se pa informiral o stanju, zapisal dobre želje v ladijski dnevnik, pozdravlja. Bo postopoma prinašal, mu dal urnik Botegina mojo telefonsko. Mimo stekla podlasica. Svetovni prinašalci miru in demokracije pa iščejo novo vojno. Menda ja ne bodo bodoče žrtve nasedli. Nekateri bodo še bolj obogateli. Lepo. Deseta čez, na obisku Moro. O svetovnem dogajanju debatirala kar nekaj časa, njegova draga in dete iz Dežele poštenih ljudi pa menda ja prideta v torek. Noč.

Alkohol: 1,25


Jetrca me ne zanimajo, jutrišnje zgodnjejše vstajanje pa. 23h59 vse zdravilne tvarine v meni ampak surovih jetrc ob tem času ne bom. Predin pa jih je. Temelj Krme 2 so bile ajdove palačinke. Ob njih seveda radič in poparjena lobodika. V Fletcherki prvi je znamenit igralec (Sethov prijatelj iz otroških let)ubil svojega izsiljevalskega meneđerja. V drugi je moril pokvarjeni sin spokorjenega stanovanjskega mogula. Preprodajal je mamila in ni želel nehat. Ampak Jessica ga je pogruntala. Vsi smo ponosni. Trump grozi Iranu, Putin je ugotovil veliko škodo Rusiji zaradi slabe nafte, ki jo bodo kupci vrnili. Očistiti bo treba tudi naftovode. Interpelacija Erjavcu najbrž ne bo uspela. Bio olupki Francijeve in Arinkine bio bio pomaranče se sušijo.

Sredi snovanja Kulturnega sanatorija LENT. 15h 55 Katja Pegan bo v petek na novinarski konferenci za PPF povedala, da bo PPF posprava prvič lovljivi a tudi izmuzljivi del prireditve. Z uprizoritvami Posprava (mogoče Pospravni Penisground) bomo šli čez zaključni datum PPFja, ne bomo ostajali niti znotraj občinskih meja Kopra. Z Arijano sva se ob Krmi 1 usklajala glede prevoznega sredstva. Binetovo vozilo je predlagala. Ob tem avtu bi sestavili sanatorijski šotorček z osnovnim udobjem in z osnovnimi potrebščinami. Glede kadrovske zasedbe je zaenkrat jasno, da Iztok nima ponudb Hollyvooda in si je rezerviral termin za LENT. Čeprav sem počival devet ur v postelji sem po hranjenju na kavču spet spal eno uro. Zgodovinsko je dejstvo, da sem maloprej (zdaj je 16h 20) doklical Pirjevca in je slišal in razumel, da potrebujemo prostor za vskladiščenje (vsaj začasno) vsega kar je pri Neviu Miklavčiču. Arijana se je pred eno uro odpeljala v Koper z Iztokom sestavit poročilo za MzK.

Stole ne, Kulturni sanatorij na LENTu da. 13h 40 V Starodu imamo res dosti stolov in kupovati nove stare bi bila potrata. Arijana ima prav.

Barko Mrecelj