Odgovor na RE: Drugo mnenje, isti zos

sreda, 13.3.2019 12:07

drugi spis knjige v nastajanju Posprava

Zdravo Mateja!

Drugo mnenje je pravica zavarovanca. V petek 8. marca 2019 sem pač zvedel, da pravica do drugega mnenja zavarovancu (zavarovanki) pripada zgolj v Sloveniji. To pravico se uresniči tako, da zbrano zdravstveno dokumentacijo pošljejo kakemu zdravniku ali zdravnici v Sloveniji in potem on (ona) to preuči in poda svoje mnenje o bolezni oziroma bolnikovem stanju (o njegovih možnostih). Glede na to, da Samo Zver pooseblja vrh zdravstvene krvološke misli, sodim, da pošiljat moje izvide komurkoli v Sloveniji ni nič drugega kot po nepotrebnem zaposlovati strokovnjaka (strokovnjakinjo). Jaz res ne dvomim v diagnozo, ki so jo utemeljile
preiskave mojega kostnega in krvnega materijala in jih nadalje potrjujejo tedenski izvidi moje krvne slike. Smiselnost sprožitve postopka dajanja drugega mnenja je seveda vprašljiva oziroma smiselnosti ni.

Napotkov kje zdraviti to drugače, nimam. Vsaj iz Templja Zahodne zdravstvene misli (ZZM) mi še nihče ni namignil (a hodijo na mednarodne simpozije), da kje preizkušajo ali počno karkoli kar v Sloveniji ne. Neposredno poizvedoval v tej smeri nisem. Nagubanost (vnetje) kostnega mozga s spremenjeno gensko proizvodnjo JAK 2 zaenkrat še ne znajo ustavljati. To mi je povedala sedanja moja zdravnica, ki ji je Samo Zver vzgled. Atrofija mehkega kostnega mozga (druga moja bolezen) je nepovraten proces in je tudi ZZM ne zna ustaviti oziroma ne zna spreobrniti tok tega procesa (tudi to mi je povedala zdravnica Marjana Vujičić).

Za denar bomo že, si napisala. Lep občutek je, da stoji za teboj (nad teboj, v tebi) pripravljenost naklonjenih, ki imajo denar in jim ga ni žal vlagati v obrambo tvojega načetega zdravja. Najglobje spoštujem, draga Mateja (dragi Marko Letonja). Res pa je, da iz te kože v kateri sem in iz tega gledišča, ki mi je mogoč, ne vidim smiselnosti vlaganja denarja za sprožanje dela zdravstvenih strokovnjakov v moje nezdravje čeprav v gotovo boljših ustanovah kot je
Zdravstveni sistem Slovenije.

Kar se medijske pozornosti tiče iz tvojega pisanja slutim, da si sprožila oziroma, da sprožaš plaz katerega posledica je verjetno tudi zanimanje Alija Žerdina (Sobotne priloge) za intervju z menoj. Marko Hvaležnik slutim tudi, da nameravaš (Mateja Koležnik) novega ministra za kulturo poklicati zaradi mene. Če je tako, ga bom z SMSom vprašal ali ti lahko dam njegovo številko. Če pa potrebuješ njegovo številko za karkoli samo ne za Breclja potem ti jo rad pomotoma posredujem takoj. Danes so me klicali iz Delavskega doma Trbovlje in me prosili naj odpeljem ropotijo stran saj nimajo prostora za skladiščenje. Niso razumeli iz Trbovelj v Ljubljano odhajajočega Zorana Pozniča, da se z menoj dogovarjajo (oni kot Delavski dom) za postavitev instalacije "Oltar v umiku". So danes od mene zvedeli. Sem jim rekel, da nimam nič proti, če sam minister pride otvorit dogodek.

Krepek udarec mojemu dva tedna živemu upanju dobrega razpleta kritičnega Nereda v katerem sem in v katerem smo še posebno od leta 2015 naprej, sem doživel danes v razgovoru s podjetnikom Valterjem Krmcem. "Kulturno skladišče" v mejah njegovega podjetja ni izvedljivo zaradi delovno inšpekcijskih in drugih razlogov. Seveda bom rinil naprej v iskanje rešitev. Nenadno posredovanje bogov v negrški drami je pač izostalo.

Drugi spis v moji novi knjigi v nastajanju "Posprava" je predolg a stežka se ustavljam. Zelo cenim, ker si se prebila do zaključka v katerem ti draga prijateljica želim moči in zdravja v bojih, ki jih biješ zase , za druge in zame.

Marko Brecelj