Nezdrava obiskanost Doda

sreda, 13.3.2019 11:20

Iztok delovniško dežural in ovohal razpis. Na Klancu investitorkini plezalno žagalni vrtnarji ter prijateljski obisk prvoborca Gadafija in Tanje. V Brankini rezidenci brezdomna prevajalka nesramna.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


13. mar. 19, sreda

Poldan in pol, zračenje Botegina. Še vedno nič pošte, ne z MzK ne od MO KP. Prvi obiskovalec Samo V., ki šel dokončat delo k nadstanovalkam. Režiserka Renata (tista, ki pred par dnevi rekla, da padala sodrga) na kratkem počitku po delu, ki ratal kar daljši. Marko vmes, kratko poročal o stanju in dogajanju v markovški KultuRezidenci in hitro odšel na Klanec, kjer obiski. Potlej režiserka in dr. Igor v zagreti debati in izmenjavi mnenj o otrocih. Oba, Iskra in Žak, sta tik pred šolo. Da ali ne. Javni razpis za izbor operacij »Podporno okolje za delovanje na področju kulture 2019« finančno mamljivejši od lanskega (smo še deleženci), toda mnogo manj sofinanciranih delovnih mest (18 za zahodno regijo), tisti pa, ki bi zaposlili manj kot 5 »oseb« praktično nimajo šans. Velikim več. Pošteno. Drogica nocoj z zelo ropotajočim audijem. Skoraj enajsta, lakota! Aha. Še »vnuk«. Se hotel še malo zadolžiti. A ne. Noč.

Alkohol: 1Gadafi in Tanja bila na konopljinem čaju. 20h 50 Zaključen 37 minutni razgovor z Markom Kovačičem, ki ga Zoran Poznič ni povabil v Kabinet. Metelkova se razpada na Sever in Jug, zbujanje sredi noči zdravijo s tabletami, ki jih je treba jemati celo življenje. Neozdravljivih bolezni mogoče ni. Peco KUDov ima spet polna usta zob, šušlja in žužnja, pljuvati več ne zna. V Brankinem podstrešju Sonja Polanec vprašala: "Kako dolgo bo trajala ta motnja?" Zalival sem ob petju in recitiranju "Svuda ljudi, svuda zastave". "Nesramna si.", sem ji odgovoril in se ne želel več pogovarjati z njo. Uro pred tem ji je Bogdan rekel isto, ker ga je vprašala: "Ob tej uri misliš kuhati kosilo?". Iztoka in Renato sem pozdravil v Boteginu. Šembrek se je drogiral z napolitankami. Kmalu po peti popoldne sta na Klanec prišla na čajni posvetovalni obisk Gadafi in Tanja. Govorili smo tudi o mahnjenosti na denar (Mljač, Doles), prekrivalih in blazinah iz perja, nuji telovadbe. Podarila sta dve steklenici terana. "Ponošeni smehljaji" bili prav dobri. Današnji obisk Doda je bil nezdravo visok.

Po nevarnem fotkanju in dohitenju zdravstvenega dnevnika. 13h28 Utrip stoje 92 po drugem cigaretu. Nataša Čepar prosila za neperfektnosti v odgovorih. Napisati za Popoviča, da je nosat ji ni lepo. Bova nadaljevala."Ta stol" bil prav dober. Ob 13h07 sva s Pecom KUDovim zaključila 34 minutni razgovor o zdravju, medijacijskem procesu s pokupatorji, o mojem intervjuju, njegobem pisanju spominov in razmišljanj, izključitvi pokupatorskega tandema iz KUD France Prešeren.

Žiga veje, žaga bor. 11h18 Arijana ima na vrtu plezalna vrtnarja, po prvem obroku z urinom bila "Parada" dobra. Po vstajenju ob 7h30 dogrevanje s centralno, protokol ni moten, nohti levice postriženi. Fotke bodo, ko bo investitorka amputacij utegnila. Hvala za pozornost in razumevanje. Dober dan.

Barko Mrecelj