Nerazložljivo utripanje

ponedeljek, 11.1.2021 03:50

Dejavnostni minimum. Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

Že šele v torek, 12. januarja 2021 ob 6h 34. Arijana spi v sobi, Predin na preprogi čaka, da bo kdo odprl vrata. Odprl sem mu jih in še celo luč na stopnišču sem tipknil. @ Odgovornica Mojca ni v depri, v petek je oddajni rok za poročilo Uradu. Opozorila me je, da ima Ministrstvo za kulturo zunaj razpis (enoletni projekti), zvedela, da nas RŠ obravnava kot medij. Iztok je po nabavi kupa zdravil za Hefeta ob 15h36 delovniško dežural. Še ni začel ogrevati gnezda. Potne stroške, ki jih je prejel na transakcijskega bo vknjižil kot socialne mezde. Te so izplačane šele za četrti teden julija 2020. Poročal sem mu tudi o razgovoru z zavratnikom Matevžem. Angelikin prvi avtobus za Ljubljano ni prišel in je popoldne čakala na naslednjega. S pisemcem je DPZN, UPB in nas posamezno pozvala podpirat RŠ. Seveda, smo že začeli. Nataša je vesela, ker je pri svojem vblatopadu rešila arhivsko vino. Tudi njej je smejalni padec (njej se je smejal Zdravc, meni Arijana) na nogi pustil krvavico. Ilc Andrej se je gibal v področjih s slabim signalom in predlagal telefonski razgovor o knjigi za jutri (za torek). "Ni blema!", sem mu SMSnil. Urška Kiparka je bila vesela, ker sem jo poklical. Imela me je v mislih. Babica ni več na intenzivni negi, dedek je preživel (če sem prav razumel). Ob svojem obedovanju sem prekinil razgovor. Kmalu se bova spet slišala. Bojan od Fičota bo podpisal zahvalnico za desetletje garažiranja in soglaša s predkupno pravico. Bo sporočil kdaj pridejo z Avtovleko. Upokojenemu fotografu, ki je zadnjič prišel z njim je ime Matjaž. Po poobednem TV kavčenju je bil moj utrip presenetljivo visok. Bi se mi zdelo bolj logično, če bi bil po počivanju nižji. Povišanje utripa štejem kot padec bioenergije. Bo treba redno meriti in misliti. Simbolično sva z Iztokom izpeljala elektroakustični povkapljevalni petoigrani in na FBdpznTV predvajani obred. V Sanatorijevi garaži sta me čakala topla proja in zvit cigaret. V drugem delu angleške nanizanke "Neustrašna" je poklicala še ena nekdanja mladoletna fotografiranka. Advokatkinega sodelavca so povozili profesionalci. V nanizanki "Dr Thorn" sta se zaljubljena prijela za roke in se poljubila. Malo po polnoči sem bral iz Krleževe enciklopedije o napredku, ki je bil v antiki pojem tudi za stoike in Epikura.

Zala bo spisala. Arijana bo skuhala. 15h 04 Arijana piše pismo Velikima bratoma, Žival je šla dol, mene je pravkar razveselil Zalin "Z veseljem!" @ Po sedmih urah nisem mogel več spat in sem se pokončal pred osmo zjutraj. Po zdravilih s čajem, kosmičih s kakijem sem malo Neredoviča stisnil v kuhinji, pisal Beli, Janku, RŠ-u, ki nas obvešča kot obvešča medije. Nekaj po deseti sem se šel še uro in pol dopolnilno spočit, drugič sem zajtrkoval. V pornočilih Trumpa kot politika načrtujejo onemogočiti za zmeraj. Zunaj sonce z vetrom, zdravili za srce mi bo Andrej prodal jutri. Zali je všeč učiteljski poklic in ne ve kaj bi z denarjem. Dober dan!

Barko Mrecelj


Najava visela v naslovu in podnaslovu: Povkapljevalne pesmice. Elektroakustično bom Marko Brecelj peligral v Boteginu od cca 20h 10 do 20h 40. Kdor hoče muzicirat z dlanmi naj pokliče na 041 318245.

array(10) { [0]=> string(5) "31319" [1]=> string(5) "31318" [2]=> string(5) "31317" [3]=> string(5) "31316" [4]=> string(5) "31315" [5]=> string(5) "31314" [6]=> string(5) "31313" [7]=> string(5) "31312" [8]=> string(5) "31310" [9]=> string(5) "31309" }