Na Radiu Koper ni stalno zadolžene osebe

torek, 1.10.2019 01:26

V pritličju Sanatorija kotliček pušča. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor

1. okt. 19, torek

Ob enih zjutraj četvorica Rusov in en Slovenec na farmi Krkoč, ki je zelo blizu Puč. Lepo bilo pod kiviji, noč prijetna, pogovor tekel v treh jezikih, pivo češko in slovensko, šnopsa ištrijanska. Rusi pred četrto zjutraj spat, jaz malo kasneje.

Ob enajstih vsi pokonci. Rano kosilo ali kasni zajtrk, nato Rusi na kopanje tik pred dežjem. Še malo posprave, ne dosti, ker Rusi bili dobri gosti. V KP še jaz. Ob treh in pol v Boteginu. Doganetto objavljen na Dodogovoru, ga poslal še na množico naslovov. Malo posprave po včeraj, malo pred peto tu četborica Rusov N.O.M. A&M, prvi gosti, prevajalka. Pogovor z umetniko iz St. Petersburga začel točno, 16 nas tu v Boteginu vseh skupaj, dobro bilo, prevajalka zelo umestna. Solidno prevajala iz slovenščine v ruščino in ruščine v slovenščino. Potem še komentirana videorazstava ruskega slikarstva z medvedjo tematiko in projekcije zadnjih videoizdelkov N.O.M., prav tako komentiranih. Zadnja večerja, slovo. Rusi v Budimpešto na megaumetniško tržnico, mi bolj ali manj domov.

Alkohol: 1,513h00 V poletnem spodnjem perilu tehtam 67,9. Arijana ima v svoji hiši mojstra centralne kurjave. Zunaj v oblačečem T=23 , v dnevni sobi pri odprtih vratih 21,5 stopinj celzija.@ Pokončanje pred deveto potem, ko je Arijana že emigrirala iz Vodoravnije. Teja Sestra klicala zaradi Eline začasne prijavljenosti sredi napetega položaja. Arijana eksplodirala ob mojem naročilu "naslov galerije v SanctPetersburgu in ime direktorja". Prepisala, dopolnila, razposlala in objavila Doganetto. Zazidski David ob 10h30 v Črnem kalu obljubil mleko tudi za ta petek. Vremec Cunder Majda je včeraj postala spet babica. Skrbna davkoplačevalka Močnik Varja sporočila, da ne more pomagati pri najdenju prevajalke. Gombač Andraž iz tujine sporočil, da bo poskusil kaj storiti. Za Apollonja RTV Capodistria je seveda prepozno. Armando Radijski povedal, da nimajo stalno zadolženega za najavljanje dogodkov. Poskusil bo priti danes. Komunala Marjetica more očistiti odtok iz jaška skupaj z žlebom vred. Farmo Krkoč četverica iz Rusije zapustila malo po eni polšje naspana in najedena brez dežnikov a z brisačkami za okopanje v Jadranu. Dober dan!

Barko Mrecelj