Mačkorešni torek

torek, 5.2.2019 11:09

Slaboten sestanek nosilnih DPZN o razpisu. Na Iztoka tudi med delovniškim dežurstvom mislila Angelika. Bogdan si je ogledal Brankino podstrešje. Dohitevanje sveženja, tudi Gnjavnik za 3 dni.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


5. feb. 19, torek

Poldan in pol, internet je. Dobro. Razpisnoprogramski sestanek v Boteginu bo ob dveh in pol, zapisano na Dodotu. Matevž sicer v LJ, tako da bomo trojica. Prvi rani gost seveda »vnuk«, ki se tokrat ne zadolžil. Sestanek začel malo kasneje kot napovedano (45'), Arijana zapisovala domenjeno. Nakar po več kot 40 letih šel k zobarki, če ne upoštevam nujščine pred meseci. Me šinjorina pomirila, rekla da nisem edini, ki se je boji. Jo bom to leto kaže kar obiskoval. Peta in skoraj pol, spet v Boteginu. Gostov kup, tudi gostja (Arijana, ki reševala Renatine mačke in pustila krepek prispevek za razvoj). Bogdan iz Portoroža od danes član DPZNja. Angelika skrbi zame. Ne več tako marksolikega RPKja, ki kani nabaviti motorin, opomnil na izpit, ki je tudi pogoj za registracijo in zavarovanje. Ga zaskrbelo, verjetno ne za dolgo. Sedma in pol, nikogar več. Do konca. Noč.

Alkohol: 1


Spat takoj, spat zdaj. 00h30 Nedeljska novica je zaključena, ponedeljkova skoraj. Čudno spočit sem a jutri bom zelo zgodaj šel na pregled v Sežano. Zato se takoj samoukinjam.


Mačkorešje je rešenje vsaj ene mačke. 21h 10 Arijana ne potrebuje pomoči pri tretjem zakurjenju danes. Dovolila je fotografirat pravkar oživljeno lončenko. Pretočila je fotografije. Izsesavam zadnjo kepo radiča in pozdravljam dodoljubne. Včerajšnji Gnjavnik za tri dneve je objavljen pod to novico. Včeraj se Iztok ni dokopal do Ingrid Kozlović po telefonu. Pravzaprav ni niti točno vedel kaj hočemo od nje. Zapis današnjega slabotnega sestanka v Ladijskem dnevniku je na fotografiji. Bogdan je videl Brankino podstrešje, pomenila sva se tudi o denarnih okoliščinah njegovih in mojih (naših). On sobo potrebuje kot bazo svoje neodvisnosti. Poudaril sem, da je meni osnovni smisel njegovega bivanja v Kabinetu njegovo zmagovanje nad seboj in njegov razvoj. Arijana je v Semedeli naletela na mjavkajočo od sobote že v sobo zaprto poldivjo Renatino in Binetovo mačko. Ni se dala ujeti pa ji je Arijana pustila odprta dostop do vode in hrane in prost izhod ven. Uro in pol kasneje zapornice ni bilo več, vsa nastavljena hrana je izginila. Jadralni urar meni, da Nebodotičnemu ljudje pomenijo toliko kolikor imajo denarja. Po poti nazaj sem žrl oprano Mercator špinačo po polovički ajdove palčke s polenovko. Popoldan v Butalah me je utrudil, na Klancu me je mletje zelenjave s sekljanjem česna odpočilo.

13h 55 Malo bledkan jezik in vzkipljivo srce. Arijana si je po nenapovedani hitri hoji do ostankov iz Prve svetovne vojne naprej ob toku od Ocizle, pripravila radič in me med jedjo opozorila na goveje srce; voda vre in kaplja čez. Iztok je maloprej zvedel, da oskrbniki spletnega omreženja delajo tudi vso noč. Opravil sem zelenjavoribokrmo, pretočil in vsadil kefir, ob pomivanju posode zapel samo Nebitnico. Moj utrip je 78 med tipkanjem, 94 maloprej še stoje. Odhajava v glavno mesto Istre pod Slovenci.

10h35 Sveto zaobljubno glede pomivanja posode. Seveda Arijana sme dati mačku kos govejega srca ali pa tudi ciplja iz alu folije. Sem si obljubil, da Arijana zjutraj po vstajanju ne bo več začela dneva s pomivanjem posode. Ponoči je morala z lahkoto sicer, v lončenki ponovno zakuriti. Nisem si navil mobi budilke in sem se zanesel na prostatitis a ta me ni zbudil do 6h 30 zjutraj. Sonce sije burja krivi previsoki bor, ki bo padel prej ali slej. Sinoči zvečer je ostal v Boteginu Iztok brez spleta (zato še ni Gnjavnika) a po dvajsetih minutah je nekdo resetiral modem in od takrat povezanost z omrežjem spet je. To je po telefonu maloprej poizvedela Arijana. Ob 11h 07 sva se z njo dogovorila o načrtu današnjega zgodnje popoldanskega delovanja v Butalah (sestanek z Iztokom ob 14h 30, z Bogdanom na Kvedrovo po 16h 15, Arijanin razgovor z Dorino od 17h do 17h 15).

Barko Mrecelj