Kulturnih 1,5 kg več

petek, 8.2.2019 04:47

V Brankinem podstrešju uprizoritev "Zamašitev odtoka v kopalnici". V Retnje gostilničarji ob kosilo na dom servirali moj afriški pogrešani klobuk. Peco Kiblin poslal povezave na razpise.

Enkratno dnevniško povzemanje dodoljubnim od leve proti desni in od zgoraj navzdol:


Instant kostne juhe so v Severni Ameriki in. 22h 22 Tri pesmice sem si zapelzaigral, pijem belo kavo brez kapljice prave polkave, Arijana objavlja fotke, plamenčka za Ivana in Branko še nista prižgana.

Kulturni praznik se je začel z alarmom iz Kvedrove 10. Lastnik stanovanja spodaj mi je pojasnil, da mu teče iz stropa tudi nevarno blizu električnih omaric. V uvodu v drugi poskus sistematičnejšega izločevalnega preizkusa sta kamerman Radovan Čok in etažni lastnik Predrag Marić pod deskami lavaboja v kopalnici odkrila jezerce iz katerega si je verjetno po plošči voda poiskala poti proti središču planeta Zemlja. Najbolj ji je ustrezala steza pod pragom najlepše spalnice Belvedur. Zamašitev je nastala najverjetneje zaradi las, ki so bile potegnjene iz sifona pod jezercem. Tudi v tej praznični nesreči je bila kot kaže sreča. Ni počila odtočna cev ampak se je zgolj nabralo lasovje gospe Polanec, ki skupaj z življenskim sodrugom porabi 17 kubikov vode na mesec. Ob tej poplavni aferi sva z Radovanom po telefonu dogovorila podaljšanje azila brezdomnemu paru, ki si je preveč obetal od razgovorov in dopisovanja z direktorjem stanovanjskega podjetja Koper. V ponedeljek bo Radovan prinesel bankovce za stroške mesec dni vnaprej in bo tudi povedal kakšne načrte imata za mesec dni potem. Na Klancu je vzporedno ob mojih "prazničnih" daljših telefonskih razgovorih potekala tudi žolčna razprava z loputanji vrat in čezmerno uporabo glasilk.
Med uprizoritvijo ob poplavni drami v Muzeju in po mobi povezavi me je poklical sin Matija in mi sporočil dobro novico. Iz gostilne v kateri smo drugega decembra 2018 jedli v slavo vnukinje Julije rojstnega dne so jim (naročnikom kosila na dom) poleg kosila prinesli tudi moj afriški klobuk.
Moje zelenjavno zajtrkovalno hranjenje se je danes zavleklo čez sončno zahajanje. Filigransko sem izbral užitno iz ostankov ribje juhe, likvidiral sem ohrovtovo plastnico, surove zmehčane rdeče pese in vso doslej naribano zelenjavo. Kefir sem presadil, izpeljal sirotkizacijo mleka z datumom trajanja 6. februar. Arijana je izpeljala kandiranje olupkov bio pomaranče iz Semedele, oparila in pripravila akcijski stročji fižol, kurila in prinašala drva, sopomivala posodo ter skrbela za sprehajanost Svete živali.
Sošolcu Mirku Cvahtetu sem čestital tudi z Mozgovim resom in ga je, dobričino, prizadelo. Direktorica socialnega centra, sošolka in upokojena zdravnica Milena Robida mi ni vrnila klica. Peco KUDov je poročal o sinočnjem slavnostnem govoru Modernega Dorferja. režiser je napadel tudi Šarca, ki se zaveda, da članstvo v organizaciji NATO ni samo privilegij. Ob 23h 28 ugotavljam, da sem pozabil omeniti svojo povečano težo za en kilogram in pol. Nastala je gotovo zaradi slanosti nogične juhe in kislega zelja. Dodoljubnim čestitam Kulturni praznik, hvala za pozornost.

Barko Mrecelj