Kimoliliputika

sobota, 9.2.2019 01:46

Poklical me je moj (naš) velik prijatelj podpornik M. Letonja. Dobro uro sem gibano pel na Petrinjskem krasu, odpravil zaostalo podnapisanost fotk v letu 2019. Sošolska telefona Cacotu in Mileni.

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


Fotke so, podnapisi bodo kmalutakoj. 23h 27 Vnukinja none Ivanke pripravlja Vodoravnijo. Pokadila sva zadnjega garažnega. Neredović je v defenzivi. Med pomivanjem je bila Svuda ljudi, svuda zastave dobra. Utrip stoje je 83, počutje solidno. Včerajšnja novica je končana, predvčerajšnjo nameravam zaključiti še pred počitkom.

Pozabil na Sioro Spio, Bel Moretto pa ni pozabil na UPB in DPZN. 20h 37 V dnevni sobi je temperatura za mehkužne 22,5 stopinj Celzija. Arijana je zvedela, da so ZDA kupile Aljasko od ruskega carja za male pare. Do 21h 35 sem na spletni strani MMC bral tudi o mađarskih nogometnih investicijah v lendavski klub. Minister Cerar želi čimprejšnjo potrditev samozvanega predsednika Venezuele po vzgledu dvaindvajsetih držav članic Evropske unije. Prav tako je prepričan, da moramo investirati v nadaljnje vojevanje proti Islamski državi. Jugoslovanska politika neuvrščenosti je pravljična preteklost, politika Slovenije je kimoliliputika. Popoldne sva z Arijano od 14h do 16h hodila po Petrinjskem krasu; skoraj uro sem gibano pel, tudi vadil za nastop v Zagrebu. Med pripravo večerje nisem hotel uporabiti noža s plastičnim ročajem in je nastalo nerazpoloženje. Po stepenem jajcu s sladkorjem, kavo in cimetom od omenjene polurne motnje v odnosu ni ostala niti sled. Ostala pa je neoprana posoda, ki se je bom lotil. Valnea me ni klicala. Doma leži, pije čaje (lezejo ji iz ušes), vročina se ji pomika proti 38.

Tiger usmrtil tigrico namesto, da bi delala mladiče. 13h 24 Včeraj v živalskem vrtu Londona sedemletni samec usmrtil deset let staro samico, ki so ji samca s katerim je imela tri gnezda mladičev preselili v Pariz. Poklical me je Marko Letonja, ker se že pol leta nisva slišala. Zvedel je za mojo Mielo fibrozis in ponudil zdravniško nasvetno pomoč. Ga je veselilo, ker nisem prizadet. Naju je veselilo, ker je Nebodotični detroniziran. Izrekla sva si kulturne čestitke in osebne pozdrave. Poklicala je Milena Robida šele danes, ker ni odvisna od mobitela. Čestital sem ji za to neodvisnost. Govorila sva o javnem in privatnem zdravstvu, o politiki, o sedanjosti, ki ji ne pripadava. Navijam za udomitev njene mame, ki je že zelo boga. Zagon dneva je bil zgleden, odhajava na z.p. sprehod med katerim bom pelkorakal. Danes mineva trinajst let od smrti mojega očeta Ivana Breclja.

Barko Mrecelj