Joj mama moja, kaj moram gledat in poslušat.

torek, 1.6.2021 11:33

Utrip je 104, drugi Concor spet neizbežen. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

1. jun. 21, torek

Ob desetih in pol mi pri fontani blizu koprske tržnice zelo lušni novinarki RTV Koper, temnolasa in svetlolasa, plesalka ob drogu in pisateljica, pomolili telefončka pod nos, mislil da želita interviju, pa hoteli da ju fotografiram. Kaj takega. Prva današnja obiskovalka v Boteginu soseda urarka malo kasneje prišla povedat, da tu v bližini preprodajajo drogo. Dolgo ji trajalo. Druga gostja šefica Krkoč si po fiziotrerapiji ogledala razstavo. Rekla »Kako lepo, ampak imate kaj zračenja?«. Dobila nekaj Franjotovih češenj. Drugič v Boteginu ob dveh in drobiž, potlej na drugo protikovidno cepljenje, srečal znanke in znance. Z Arijano in Markom telefonsko. Pogodbe z OHK in MO Koper podpisane, za »Četrte četrtke« oddana, za mladino in kulturo jutri. Prijatelj predsednik Jadran vzel eno samo češnjo, v nedeljkovem prispevku na Dodotu »Prostor za protestno soboto« pogrešal besedilo, fotke so. Reka in Primož na obisku in ogledu pred cepljenjem. Občasni poljedelec tu po daljšem času, mnogostranski umetnik Emil ponovno prišel na razstavo »Kariž pazi luč« in sta si imela z RPKjem mnogo povedati. RPK poravnal dobršen del dolga, ki kmalu začel spet naraščat. Deseta čez, ko še ni bila taprava noč, sem ju za danes ukinil. Polnoletna se bosta znašla.

Alkohol: 1,2523h 18 Arijana mi je ljudomilo razložila, da ne pričakuje od mene nocoj atletike tuširanja ampak zgolj upokojitev smerdečih cunj na meni. Kratko sva se tudi posvetovala tudi o tem kako odpisati prizadevnici Brden. @ Nisem se psihološko pobral s koščkom potice ampak z lupljenjem in s sekljanjem česna za k špinačni solati. Cvetača v drobtinah je bila po dolgem času solidno zdrava glavna jed obroka. Potica kraljica znamenite kuharice ni bila strupena, Arijani ne všeč. Naš tenisač se je kar namučil za v drugo kolo. Čehi so v hokeju premagovali Slovake. S sodo oprane jagode sem grof dobil na TV kavčenje. Nadaljevanka "Bolnica Dobre Karme" je postala še manj prepričljiva a dojenčka so izrezali iz trebuha in rešili tudi mamo. Nogometaši Slovenije smo zelo srečno zabili gol Makedoncem v 96. minuti. Post covid BBC oddaja o potekajočem pustošenju biotske raznovrstnosti na planetu mi je dala mislit. Če obstajajo napredne in trajnostne civilizacije, zakaj bi se jim bilo treba ukvarjati z reševanjem Zemlje in Človeštva? Zguba časa in enerdije. Danes je mimo trideset let od otvoritve predora pod Karavankami, ki nas je baje odprl iz zapora Jugoslavije. Koagulator in vajenec Logar hočeta širitev EU v Zahodnem Balkanu. nađarski bančnik je kupil KBM in zaseda največji bančni delež na dvorišču Slovenije.

Povkapljevalno razpadnost svoje osebe moram prekiniti. Tudi o tem kje bodo najini posmrtni ostanki. 17h 22 V dnevni sobi sem sam. Arijana je iz trgovine pripeljala tudi potico kraljico. Iztok je pravočasno poslal podpisane pogodbe za MOK in OHK. @ Arijani sem svetoval naj piše bratu zaradi stroškov za Markučičev pogrebno parcelo. S 75 eurov so se dvignili na 100. Vprašala me je kje bom pokopan jaz in kje bo ona. Najcenejši je gotovo raztros pred žarama mojih staršev, aristokratski bi bil odkup pogrebne parcele na Pomijanu. Mogoče bi se grob uvrstil tudi v občinskega turističnega vodiča. V Severnih razgledih je DJ padel na izpitu za pilota, Zdravitelj je obvestil oštija in prodajalko, da so leta 1897 v hudem sunku zime pojedli njenega dedka in zato preživeli. Uslužbenka davčne uprave, prizadevnica Brdenova nam je pisala in nas pozvala, da spravimo dokumentacijo za leto 2019 v red, če ne nas bo morala predati v roke inšpekciji. Ob 17h 54 grem pojest en čisto majhen košček Potice kraljice zato, da se malo psihološko poberem.

Đosu šparglji ne bodo poslani. Marko Kovačič je Ljubljančan, ki se nekaj gre. 12h 15 Arijana zbrano ureja papirje in številke na veliki mizi dnevne sobe. Tablete izmetovalke S Feritina so v meni zalite s prostatnim čajem. @ Prej je Arijana poklicala Đosa, ker jima je hotela v Celje poslati šparglje. On je po sobotni razširitvi in sčiščenju srčne žile v celjski bolnišnici. Če ne bo nehal kadit mu obetajo zdravniki še več podobnih srečanj. Marko Kovačič se je slišal z njim v četrtek. V zapuščeni tovarni Trbovelj se Marku izteka Kulturno skladišče. Ne ve kam z umetninami, ki so se kopičile 30 let. Raje ga nisem vprašal kako je z denarjem. Počutim se nenavadno dobro a to se bo končalo takoj, ko pozajtrkujem. Dober dan!

Barko Mrecelj