Je za kaj

četrtek, 3.10.2019 12:26

Gregor Belušič bil na televiziji. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

3. okt. 19, četrtek

Poldan in pol, v nabiralniku Botegina tudi danes nič pošte. Prvi gost RPK, ki se odločil, da ne gre na prvi avtobus, pač pa na zadnjega. Sosed urni jadralec se informiral. Peta, pojdemo na Titov trg pogledat performans rezervne sestrične Majde in Rusa Igorja. Še nikogar. Malo kasneje pa. Performer Igor izrezal iz črne najlonske plahte krvnika (naj bi bil senca) in ga s pomočjo RPKja s selotejpom dokaj diskretno prilepil na KP stolnico, a ne dovolj, da ne bi bili verjetno obveščeni občinski redarji v nekaj minutah tam. Mu dali 15' časa za odstranitev. Fotografirala rezervna sestrična Majda (bolj površno) in še nekaj ljudi, Fiš mi podtaknil pisanje, ki ne njegovo, skrbni smetar je RPKju rekel, da performans brez organov ni performans, izmaknil pivo in ga dovolj skrbno vrgel v smetnjak, da ni šlo v izgubo. Nekoč papež mi Gorela rekel, da tam kjer performans tudi jaz, redarji prišli kontrolirat, a bil Rus Igor zelo hiter. Mu predlagal raziskovalni projekt performiranja malo kasneje na drugi strani trga, na zidove univerze, pa naj časovno izmeri v kolikem času bodo redarji tam, mu ne bilo do tega. Blaga dušica. Pa sem ju skromna performerja povabil v Botegin, delavca RPKja seveda tudi. Pa dr. Igor prišel ob pravem času, da je lahko svojo monumentalno knjigo Ljudje s črnimi prsti lahko mednarodno predstavil. Odhod gostov po izmenjavi naslovov in socializiranju, s Klanca prihaja Marko na izvajanje »Po in pred« ob 21h15. Prišel uro kasneje, pripeljal mnogo posode in pribora, me finančno okrepil, se in me informiral, odšel. Jutri (petek) ob 22h35' v Boteginu na velikem ekranu predvajanje predstavitve predzadnjih štirih plat GUW Francija Blaškoviča na RTV Koper Capodistria, posneto 9. Julija. Vabljene in vabljeni, bo pa takrat seveda tudi na programu RTV Koper Capodistria. Noč.

Alkohol: 1,2519h 30 Arinka mi ne zameri, ker še nisem odpisal. Ob temi Putin se je razgovorila. Franci tudi danes proizvaja enaindevetdeseti CD. Pred kosilom je Arijana objavila fotke in mi predvajala sinočnji razgovor z Draganom. En kos sinoči izjavljanega ni za objavo na Youtube-u. Moja kamera ima boljši zvok in slabšo sliko. Bivši tovariš v organizaciji "Zveza plemenskih skupnosti in vračev" doktor profesor in glasbenik je med drugim pokazal površino, ki jo obadi ne razločijo od vodne površine (zavarivanje prijatelja i neprijatelja). Basanje preko dneva je bilo učinkovito. V k.p.s.p. tehtam 68,7 kg. Mateji sem poslal sporočilo: "Hvala zelo za levje sponzorstvo Pospravi. Ali te lahko pokličem brez vednosti Letonje?". Odpisala mi je: "Ni za kaj. Pokličeš lahko kadar češ". Kavč me je sedečega zadremal za skoraj eno uro. Posodo za pečenje smrdečo po postrveh sem pomil. Današnja zlogomelodija je osemčetrtinska.

Kleparjevo številko sem posredoval. Neredko fasal hud udarec. 13h30 Gospa iz Podgorja rekla trikrat hvala za številko kleparja iz ozke dolinice. Arijana bere zadnje strani "Poirojev zadnji primer". Belgijec v Angliji v tem romanu Agathe Christie namreč umre. na dolgo spodnje zimsko perilo sem si oblekel poletne dolge hlače in jesensko srajco. Arijana je mislila, da se kam odpravljam. pa se ne, ker je treba odpravit zaostalosti Doda, pisat elektronska pisma in se borit z Neredovičem. Šembrek ima danes v Bajti Čehe. Še vedno preveč kadi. Bo pozdravil Eriko, mamo in brata podjetnika Matijo, če bo slednji morda prišel mimo.

Moj prehlad se je umaknil, Mateja sponzorirala Pospravo. 11h 30 Lastnici kombija iz Podgorja sem obljubil poklicati Šembreka zaradi kleparja v dolini brez mobitelovega signala. Arijana pomiva posodo. Zunaj 13,5, dnevno sobo ogreva centralna na 20,5. Na DPZN transakcijskem je 2000 včerajšnjih eurov moje in naše Zvezde zaščitnice. Predin je v spalnici pod odejo puhovko. Dober dan!

Barko Mrecelj


Viselo v podnaslovu dve uri prej: "Danes od 21h 15 do 22h 15 Marko Brecelj z Iztoka Krkoča pomočjo izvajam "Po in pred" v mksMc Botegin."