Gobe raznašalno

nedelja, 6.10.2019 10:54

V Butale potovalno. Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

V ponedeljek ob 18h38; včerajšnji popoldne in večer sta mi že dokaj izpuhtela ampak. Svetovno prvenstvo v atletiki je nudilo tudi ženski skok v daljavo in tek moških na deset kilometrov. teja Sestra je bila vesela gob. V Brankinem podstrešju je bil tudi Elin fant. Morovič je dobil pegasti badelj. S kombijem in avtom bo kmalu s prijateljem peljal v Afriko. Gobe so od Arijane dobili tudi Krkočevi. Dali tudi mandarine. pri Puhovih bili samo lajavi štirinožci. Na TVju bil žalostno beden dokument o Černobilu in Ukrajini. Spat sva šla že opolnoči.

Dežnikarice so v veliki premoči. Na Kranjskem Žide odpravili že dolgo pred Hitlerjem. 14h30 Diši po čokoladi, ne več po gobah. Sveže nameščeno zunanje kuhinjsko fotografirano. @ Peco KUDov je včeraj zvečer pozabil vzet zdravila. Tudi parametrov ni izmeril. Današnji dopoldanski pred zdravilni so: pritisk 146/98, utrip 67. Odločil se je odslej blokatorja dnevno zaužit samo pol tablete. Jetra se veselijo. Arijana se v gozdu ni mogla sprehajat, ker je samo nabirala in nosila v vozilo. Dežnikarice so jo očarale z mladostjo, velikostjo, s svojo raznoliko razmahnjenostjo. Doslej sem zapelzaigral kakih pet pesmi dobro. Med sedenjem pred računalnikom vmasiral 70 impulzov.

Svež prt in pol stopinje dol. 67,7 kg in mineštrica nastaja. 10h 37 Sonce pod modrino. Vetrič. Zunaj 14, tu pa po dogovoru 20,0. Spočit sem po osmih urah. Arijana vstala že ob sedmih in poslala še eno pismo Matevžu z naročilom za izrezanje in dodanje videa "Pozdrav Osvoboditeljem" organizatorjem razstave v Splitu. Dobro se je oblekla in šele po 9h30 dvignila termostat na 20,5. Neredoviča v kuhinji je zatrla in zamenjala kuhinjski prt. Praznična svežina, čaj se luži. Dober dan!

Barko Mrecelj