Gnjavnik do 7. od 4. junija

ponedeljek, 7.6.2021 10:59

Ufala. Spet nekaj delal in skoraj nič narejenega. Bo.

7. jun. 21, ponedeljek
Hoj hoj! Nov teden! Začel klasično. Zdravstvena in prehrambena oskrba v Semedeli, v Boteginu ob dveh in pol. Valnea sporočila, da ji protikovidno cepljenje ni povzročilo tegob. Pred MC Postojna bodo pod kostanjem v petek spet imeli »Javno vajo« z domačimi hiphoperji. Nič gostij ne gostov razen soseda urnega jadralca, ki si bil danes tečen in mu je dvakrat dež zmočil Vespo. Res hudo. Poročevalna skrb za društveno prostovoljstvo, edini ki od tukajšnjih poklical in ponudil pomoč Bogdan. Se bomo domenili. Glasbenik Celjan in pisatelj Godovičan sta kar se tega tiče samooskrbna. Preizkus novega starega ojačevalca bo jutri. Danes ni zratalo. Enajsta in pol, Marko kratko poročal s Klanca. Polnoč že, kmalu odhod. Hrana!
Alkohol: 1,25

6. jun. 21, nedelja
Zgodaj zjutraj nevihta. Solidna in trajala v dopoldan. Nič košnje danes. Po pospravljanju s farme Krkoč v dolino, dovoz tekočih nujščin in približno 35 let starega ojačevalca, ki na farmi bil malo uporabljan (mogoče bo tu bolj) v Botegin, ki ga ne poplavilo. Z Angeliko se šla za kratek čas sladoledna turista po Kopru. Šparg bila zvečer šefica vesela, hefe večinoma spal. Nočna kuha.
Alkohol: 0,25

5. jun. 21, sobota
Prvi gost Franjo že navsezgodaj. Me skoraj zbudil. Vsekakor me spravil iz postelje. Spet priesel darilo (kruh za filmonočarje na farmi Krkoč), kratko poročal o ponovni beograjski turneji, mu predal Markotovo finančno podporo. Zelo dobrodošla. Lisica mimo. Še gostov, ampak programsko izbornico kmalu popoldan odpeljal v Koper. Pri sosedih Hunih kulinarika in poljedelstvo, med večernim nabiralniškim sprehodom postojanko in ogenjček čuval dr. Igor, ki mu še niso zamenjali kolena. Druženje v noč, po palačinkah gostje odšli. Nič filmonoči.
Alkohol: 1

4. jun. 21, petek
Dopoldanska oskrba šefice in hefeta Krkoč, zdravstvena in prehrambena. V Boteginu vmes ravno toliko, da sem breztelefonskega Franjota F. po mejlu obvestil, da me ob sedmih zvečer ne bo srečal na farmi Krkoč. Rano popoldan po izbornico filmskega programa, ki ravno prišla iz LJ. Na farmi Krkoč najprej pregled stanja, zračenje, odstranjevanje smrdencev, manj kot prejšnji teden. Potem z Angeliko po šparge. Mnogo jih ulovila, kljub trditvi poznavalca, da jih ni več. Ha. rekorden naberek. Vmes na farmi Franjo kljub dopoldanskemu obvestilu, pustil darila (kavo in srbske cigarete) in občasni prostovoljec RPK, ki me telefonsko obvestil, da tam zaman čakal Franjo. Kaj češ. Skoraj noč, najprej fotografiranje in potem kulinarika, kasna večerja za tri vegetarijanec dobil manj kot vsejedca. Nenapovedano filmonoč edina preostala v zgodnjem jutri soglasno odpovedala.
Alkohol: 0,75

I.K.