Gnjavnik do 3.1.19 od 29.12.18

četrtek, 3.1.2019 10:52

Po preobilici hrane in pijače bi post škodil. Gremo naprej.

3. jan. 19, četrtek
Prvič letos v Boteginu. Miroljubno, lep sončnohladen dan. Prvi gost kdo drugi kot. Posnetek povolilnih balonov pozabil, a je varno shranjen in bo prinesel. Na mejlu »Orodja« nič novega. Današnji glasbeni spored: nova plata Tudosok, ki jo Bela poleg dokaj zajetne monografije Szombati Balinta »drMarias rendeloje« o slikarstvu konec lanskega leta podaril glasbeni poslušalnici in knjižnjici Botegin. »Rendeloje« guglov prevajalnik prevede »operacije«. Ha! Se pravi »Operacije dr. Marjaša« naj bi bilo po naše. Bom poizvedel. Oboje odlično, monografija bi si zaslužila večji format. Vsekakor. Dr. Igor preteklo noč zelo razgibano in barvito sanjal. Tomos v stečaju. Razpisi MzK: glasbena umetnost rok 14., uprizoritvena in vizualna 21.1. Marko se najavil v KP in kasneje odjavil. Bo jutri.
Alkohol: 1

2. jan. 19, sreda
Tudi zelo lenobno. Razen malo miganja na vrtu. Mandarin je še, Angelika zvečer v LJ.
Alkohol: 0,1

1. jan. 19, torek
Zelo lenobno. Cel dan. Včeraj pa: najprej klasična združba s farme Krkoč in bližnje okolice, tokrat v Škocjanu pri Marini in Gustiju. Skoraj do polnoči. Nato z Angeliko z okna v Semedeli gledala zasebne ognjemete v koprski in ankaranski občini. Polprazna alo polpolna buteljka šampanjca z nama in darili še do umetniške družine Vidič Skrt, kjer tudi Arijana in Marko ter seveda darila im mnogo mnogo hrane. Do skoraj jutra bili tam. Tako da še ponedeljkov (lanski) alkohol približno 2 in še kaj več, po torkovem spanju pa v prvonovoletnem dnevu res 0.

31. dec. 18, ponedeljek
Do treh v Boteginu. Prvi gost RPK, prva gostja, tudi zadnja letošnja, Mateja s Pomjana. Oba dobila mandarine. Rade nameraval v pralnico, a pozabil prašek. Bo postoril drugo leto. Zadnji letošnji gost v Boteginu »vnuk«, kratko, kajti ob treh in par minut ju zadnja gosta zaklenil ven. Vse najboljše!
Alkohol do odhoda: 0,5

30. dec. 18, nedelja
Lenarjenje brez nakupovanja.
Alkohol: 0

29. dec. 18, sobota
Lenarjenje in nakupovanje. Za par minut tudi v Boteginu, zgolj skrb za najnujnejše tekoče zadeve. 2 paketa piva.
Alkohol: 0

I.K.