Gnjavnik do 29. od 26. junija

torek, 30.6.2020 12:02

Opolnoči hotel domov, a telefonsko najavljeni obiskovalci obljubili, da ne bodo glasni. Pa da vidimo.

29. jun. 20, ponedeljek
Prvi gost na farmi Krkoč, še preden sem vstal, prostovoljec poljedelec RPK. Pozabil, da počitnice in nekateri rani avtobusi ne vozijo. Doma je pozabil tudi tobak in vmes pešačil iz Puč do Šmarij in nazaj, da nabavil novega. Ob dveh v Koper, ob dveh in pol prvič danes v Boteginu, prva gostja razstave Bele Marjaša Angelika. V nabiralniku DVDja posnetkov Muzofilskega praznika tu 21.6. Režiserko Renato zanimalo, če imamo tu merilec krvnega tlaka, povedala tudi zakaj, ampak to ne bo za Dodota. Hm. Dobode, onega mojih staršev. Drugič danes v Boteginu ob petih. Druga gostja zelo zala mladenka, ki jo Renata poslala sem po tlakomer, mislil da zanjo, besedni nesporazum, se izkazalo, da je za Anjo. Tako se kliče nadobudna igralka, ki si po naročilu tudi ogledala razstavo in ji bila všeč in obljubila vrnitev tlakomera jutri. Lista UPB danes aktivna bolj kot ponavadi. Lepo. Tretji gost skoraj mladenič, ki bolj slučajno kot zares prinesel zgibanko o 960 tisočih proračunskega denarja MO Koper za naslednji leti, o katerem bomo lahko participativno spletno in osebno soodločali med 14. in 21. septembrom. Ma super. V samozaložbi izdal 3 knjige, se ima za pisatelja, po pogovoru z njim se mi še vedno zdel butast, mu naročil ogled razstave, ni komentiral. Marko poročal in se informiral s Klanca, razstavitev razstave dr. Bele Marjaša bo res v nedeljo, postavitev nove kot kaže v soboto, 11.7. Četri gost, en od organizatorjev proslave (hm hm, bolje opomnika) stoletnice požiga Narodnega doma v Trstu 13.7. se zelo informiral, iščejo nekoga mladega ali mlado, ki ima kaj pojma o performansu. Bi hotel povabiti tudi Marka, si ne drznil, naše podatke dobil, mejl pustil, razstavo si ogledal in komentiral. O zadnjem »Ćetrtem ćetrtku« v Primorskih prebral prispevek Maje P. Gombač. Marko spet poročal s Klanca.. Na Portalu plus v soboto D. Živadinov objavil komentar »Marko Brecelj: Obstajamo, nenadoma pa ne obstajamo več« ( https://www.portalplus.si/3879/brecelj/ ). Na spremljajoči stari fotki še iz MKCja ozadje zelo prirejena ameriška zastava Maxa Lavrenčiča. Deseta čez, še vedno ni prav noč, kar mi zelo všeč. Zdaj pa skoraj polnoč in pojdem. Noč.
Alkohol: 1,25

28. jun. 20, nedelja
Dopoldan še povčerajšnje pospravljanje. Prvi gostje kmalu, v senci gostih kivijev, ko Angelika še spala, Marina in Gusti odšla kmalu potem ko vstala, dr. Igor na farmi Krkoč in bolj tam blizu vztrajal do večera. Mnogo lenarjenja, gozdnih jagod bilo za dobro pest, nekaj kulinarike, čemažev pesto, ki ga podaril Vasja Cenčič odličen, nenapovedana filmonoč za dva bila.
Alkohol: 0,75

27. jun. 20, sobota
Šefica in hefe Krkoč danes praznujeta 61letnico poročenosti. Njun starejši vnuk pa rojstnodnevnih 17 let. Torej spet na farmo Krkoč. Gostje prišli, za peko skrbel sestrin cimer (dobro opravil, se mu pozna, da Srb in tokrat ne tečnaril), deca (no ja, 15 in 17 let) se seveda ko ne bilo hrane na krožniku dolgočasila in ju je preskrbna mama Vesna odpeljala na kopanje, zvečer sem odpeljal šefico in hefeta domov, z Angeliko ponoči spet na farmo Krkoč. Nekaj pospravljanja po žurki, spet ratalo kasno, lepa zvezdnata noč in spet nič nenapovedane filmonoči. Bil kar zmartran.
Alkohol: 0,75

26. jun. 20, petek
Ne ravno zgodnje vstajanje na farmi Krkoč, prvi gost prostovoljec poljedelec RPK, ga pripeljal v Koper, ker je bicikel pustil nekje na recimo varnem. Nič v Botegin. Prehrambena oskrba šefice in hefeta Krkoča, potem z Angeliko oskrba naju dveh za naslednje dneve, spotoma pobrala še RPKja, ki je podarjeno kolo spet pustil nekje na recimo varnem in spet na farmo Krkoč. Pri sosedih Hunih si sposodil žar za jutri, jagode ob gozdu so še, nekaj kulinarike, ratalo kasno, nič nenapovedane filmonoči. Ponoči namreč spet v Koper. Spat!
Alkohol: 0,75

I.K.