Gnjavnik do 23. od 19. junija

sreda, 24.6.2020 12:21

V ponedeljek bil Botegin prvič nenajavljeno cel dan zaprt zaradi res lepega dne. Obljubim, da se bo to mogoče zgodilo samo še kdaj.

23. jun. 20, torek
S farme Krkoč v Koper. Ob enih in drobiž v Boteginu. V dnevniku sledovi o nedeljskem dogajanju. Prva gosta na razstavi kmalu za tem. Marko še na vkapljavanju eritrocitov, ga ob treh pripeljala Arijana. Pogodbe UPB z Uradom za mladino podpisane, razpis DPZN za OHK tudi. Oddano. Marko me spet finančno okrepil. Pogovor o bodočih razstavah v Boteginu. Medtem tu zlo glasna Simonen in hčerkica Ašta, ki imela včeraj osmi rojstni dan in RPK, so četrt ure čuvali Botegin medtem, ko šel na pošto. Rok Mohar ne bo imel ravno uradne zatvoritve razstave »Černobilčkov« v koprski Meduzi, jutri od šeste dalje pa bo z razstavno združbo tam. Neuradno vabi. Najava »Četrkovega četrtka« v četrtek z Draganom Ž. najavljena in razposlana iz več virov. Bo kar obiskan, kot kaže. Maske, maske, maske! Režiserka Renata parkrat tu, zelo pohvalila Markov nedeljski nastop v Boteginu. Pot nekoč svetovnega popotnika, sedaj poljedelca in prostovoljca RPKja bo nocoj dolga. Polnoč skoraj, pojdem domov. Skoraj.
Alkohol: 1,5

22. jun. 20, ponedeljek
Uau! Kakšen lep dan! Skoraj poldan, z Angeliko se odločila, da ostaneva na farmi Krkoč, danes zelo nujnega v KP nič, včeraj pa v Boteginu tako in tako kasno napovedan in obiskan dogodek. Zvečer še košnja, Marko poročal o včeraj v Boteginu, nenapovedano filmonoč zelo dobrega japonskega filma na polovici edina gledalca sporazumno prekinila, nadaljevanje z veseljem ob priložnosti, spat.
Alkohol: 0,75

21. jun. 20, nedelja
Zbudil me top udarec. Na stopnicah farme Krkoč mrtva kosica, se kot kaže zaletela v šipo vrat. Počiva pod cimboro. Na mizi spodaj gajbice za sadje in pismo Franja F. za režiserko Renato. Dobode. Opoldan in nekaj po Angeliko v Koper. Potem pa kuhanje in nedeljkanje. Zvečer košnja. nabiralništvo. Skoraj divjačinski golaž spet odličen. Ne tako kasna nenapovedana filmonoč za dva bila, nad zgodovinskim filmom nista bila navdušena, Marija Škotska je mlada žalostno končala.
Alkohol: 0,75

20. jun. 20, sobota
Dokaj rano vstajanje. Nabiranje zelišč za kuho in cimbor za pojest. Prvi gost na farmi Krkoč dr. Igor se ne zadržal dolgo. Divjega pujsa v paco. Jutri bo v loncu. Arijana prišla po Franjotove hruške, bučki sem ji zaplenil, prinesla 5l refoška Jakominovih za šefico Krkoč. Hvala. Je nabirala gobe! Sestrica Vesna bi hotela šefico in hefeta Krkoča naslednji petek ali soboto pri njej doma blizu Ljubljane na rojstnodnevni fešti. Hm. Se bova še dogovorila, seveda se bom prej z njima. Noč bila tako lepa, da za nenapovedano filmonoč spet ne interesentov.
Alkohol: 1

19. jun. 20, petek
Dopoldan skrb ze šefico in hefeta Krkoča, v Botegin dovolj pozno pripeljal paket nujščin, da še pravočasno odprl pismo Urada za mladino UPBju z obvestilom, da hočejo še enkrat prejeti podpisane dokumente, ki jih pravočasno že poslali, so pa oni vmes zamenjali vodstvo, ma super, dobodejo, rok prvega poročanja o letos opravljenem je 10.7., in da na mejlu videl, da me na farmi Krkoč čaka presenečenje. Bilo. pomivalnik, samokolnica in kanta za biološke odpadke pred bajto polne hrušk. Ba še nakaj bučk in kumkvat zraven, za katerega Franjo F. v mejlu zapisal, da riglo (cimbore po domače), a to ni to. Najlepša hvala, komur namenjeno, dobode. Potlej košnja, seveda ko šlo sonce že dol, kajti ne hudo vroče, a peče. Marko poročal s Klanca, v nedeljo bo v Boteginu pel in igral gostom in gostjam. Kasni gost na farmi Krkoč RPK z biciklom iz Kopra pripeljal tudi nujščine zase, si privoščil večerjo, po dobrodošlem kasnovečernem dežku okrog polnoči odkolesaril do doma. Za nenapovedano filmonoč za enega ni bilo več volje.
Alkohol: 1,5

I.K.