Gnjavnik do 18. od 15. maja

ponedeljek, 18.5.2020 10:38

Stoletnica bila, hrane obilo, bodo cibe, mačke in ježki veseli. Pokončevanje sladkarij naslednji vikend. Vmes - bomo videli.

18. maj 20, ponedeljek
Uau! Kakšno lepo jutro na farmi Krkoč! A v zbiralniku samo še 57,5 cm vode. To ni tako lepo. Pred poldnevom v Semedelo, šefici Krkoč so se tako zasvetile učke zaradi šparg, mlade čebule in dovolj ostanka španske stoletne rižote, ki je bo za dva, da sem jima vse prepustil. V Koper, srečal Nataško in Slavca pred zavarovalnico pred reprogramiranjem življenskih zavarovanj. V poštnem nabiralniku Botegina nič, na oknu masten galebji drek. Naj se posuši pred strganjem. Mejlov mnogo. Sosed urni jadralec se tokrat informiral in je informiral. Marko s Klanca napovedal prihod in prinos ribiča Gantarja. Pa elektrošoker na UPB stroške. Ma ja. Ribič Gantar prišel, dal in dobil. Tretjina bo za Semedelo, dve pojdeta na Klanec. Zdaj pa noč in lahko noč.
Alkohol: 1

17. maj 20, nedelja
Pospravljalno s kosilom za sedmorico pri sosedih Hunuh. Včerajšnji dež zmočil nič. Popoldan zadnji gostje domov, Nika odpeljala v KP tudi Angeliko, z dr. Igorjem še malo umovala pod kiviji. Potem tudi on domov. Recimo. Zvečer Arijana in Marko prišla po Franjotove češnje in zelenjavo. Po babmuse tudi. Marko povabil v najbližjo gostilno, ker ga Janševa vlada nadgradila s 300€ dodatka penziji. Onadva z vozilom, jaz kmalu za njima peš. Njuni pici (testo brez kvasa, z drožmi) izgledali čingumasti, šinjorinca natakarica mi ni znala zmešati pol svetlega in pol temnega piva. Kaj češ. Ampak bilo prijetno. Mislil, da bil prvič letos v katerikoli gostilni, me Arijana spomnila na januar, po prvem letošnjim »Četrtem četrtku« z arhitektom Lipoltom smo tudi bili, v Hrpeljah. A&M domov, še zalivanje kivijev na farmi Krkoč, potem tako dolg razmislek o filmonoči, da sem šel spat koj po telefonskem lahkonoč z Angeliko ob enih in pol.
Alkohol: 1,4

16. maj 20, sobota
Osma in nekaj, me prebudil Franjo. Prinesel zelenjavo in češnje za Arijano in Marka. V skoraj uri marsikaj povedal, svetoval električni šoker in mi tudi razložil, kako se ga uporablja. Sem se šel še malo pogret, kratko, napeljal elektriko do sosedov Hunov, nato so pa zečeli prihajati 100letniški gostje. Poleg vsega drugega glavna jed paelja v 20kilogramski litoželezni ponvi, čiščenje le te trajao dlje kot sama kuha. No ja, večina sestavin že prej očiščenih in pripravljenih. Vmes z Angeliko po šparge. Kar nabrala, ni še konec. Lepo. Medtem še več gostov, deca razigrana in raste, 19 nas bilo vseh skupaj, tokrat tudi ogenj na planem, vsi se imeli lepo, dr. Igor večino prespal, ker čuval operirano ahilovo tetivo. Dežja ravno toliko, da so možaki razpeli najlonsko cerado in nas spravil pod streho. Trajalo do jutri. Nič nenapovedane filmonoči seveda.
Alkohol: 1,2

15. maj 20, petek
Malo pred tretjo dovoz nujščin v Botegin. Nabavil tudi novo brivsko mašinco. Sem že zelo bradat in kosmat. Kmalu nato tu tudi RPK. Solidno moralno podprt, potem še bolj. Andrej Moro telefoniral, prišel z družinico iz Burkina Faso preko Sahare preko Maroka v Evropo, trenutno so gostje in skrbniki v stanovanju umetnikov na Erjavčevi, bi hoteli olivno olje. Nepravi trenutek, bomo videli, ni ga več dosti. Dežek, zato na farmo Krkoč pol ure kasneje kot nameravali. Ob štirih in pol. Spotoma po Angeliko in mlečnega avtomata. Na farmi najprej zasluženo lenarjenje, nato obrez babmbusov za klanške paradižnike na pravo dolžino. Preden RPK nehal filozofirati, sem naredil polovico. Se vendarle godrnjač pridružil, Angelika tudi. Večerja za tri (Angelika in jaz krompir z, vegetarijanec RPK krompir brez z), dežek medtem, se celo slišalo blago žuborenje vode, ki tekla v zbiralnik, lepo, RPK z velikim biciklom, ki mu ga na farmo Krkoč pripeljal darovalec Gusti domov, upam da varno, kajti alkoholiščine so bile, nenapovedana filmonoč za dva. Tokrat risanka za nas otroke s srečnim koncem in so se vsi radi imeli.
Alkohol: 0,75

I.K.