Gnjavnik do 16. od 10. novembra

ponedeljek, 16.11.2020 02:40

Zelo na kratko, razmeram primerno ne bilo mnogo časa za zapisovanje.

16. nov. 20, ponedeljek
Dež dež. V Boteginu ob treh, današnje »Slovostnosti« ali odprt proizvodni proces z naslovom »Previdno naprej« pd 17h do 20h. Začelo točno, prvo uro samo za enega igralca bolj sedista, ki se lotil izpolnjevanja poročil UPB in DPZN za mladinski in kulturni razpis MO Koper. Šesta, režiser igralec MB tu. Bo poskrbel tudi za zapis nocojšnjega dogajanja.
Alkohol: 1

15. nov. 20, nedelja
Pred poldnevom kiviji pobrani. Še malo fragole in šipka, s farme Krkoč k sosedom Hunom v Škocjan po motovilec, v Botegin pripeljal tekoče nujščine in zabojček zelenih kosmatincev, domov. Arijana je pa pripeljala radič, dobila korenčkovo pecivo, šla kontrolirat Botegin in stanovanje na Kocjančičevi nad Boteginom pred jutrišnjim dežjem. Z Markom telefonsko o proizvodnih zmožnostih v času kovida.
Alkohol: 0,25

14. nov. 20, sobota
Pobiranje kivijev. Sosedi Huni si na sosednji parceli privoščili popoldansko družinsko druženje, na farmi Krkoč je pobiranje kivijev trajalo v noč, Nika mi vmes sktajšala kocinovje. Prespal tam, bila ura že kasna.
Alkohol: 1,5

13. nov. 20, petek
Skoraj tretja, calo malo sonca. Prvi gost pred Boteginom gozdar Dane. Se informiral, pozdravlja. Prostovoljec Bogdan takoj za njim, točno ob petih z vrečo mandarin.. Nocojšnje »Slovostnosti« se imenujejo »Produkcijski proces«. Z Matevževo strokovno pomočjo za začetek dobro.
Alkohol: 1

12. nov. 20, četrtek
Ob enih in in pol zagrebli pepel strica Ivana v Pučah. Pogrebcev seveda malo. Je pa njihov župnik čisto v redu možak in teta Danila odlična kuharica. Mlado vino dobro. Izmenjava daril. Oni dobili mandarine, mi modra jajca in zelje. Super. Ob štirih in pol v Boteginu. Nocojšnje »Slovostnosti« se imenujejo »Po odposlanju pogodb«. Prvi igralki Iskra in Renata, igralec Bine, se pravi umetniška familija. Režiser igralec fototerorist MB prišel par minut kasneje. Se napovedal kot igralec tudi nekoč sosed hišnik Pako, raje danes, kajti od jutri dalje posnetki predstave v živo.
Alkohol: 0,75

11. nov. 20, sreda
Druga in pol, v Boteginu. Telefoniral na Urad za prostorski razvoj in nepremičnine MO Koper zaradi pogodbe za kulturskladišče v Gradinu, rekla sicer prijazna uradnica, da še ni sestavljena in da nas bo referentka kontaktirala. »Slovostnosti« nocoj z naslovom »Pogodbeni on line«, trije igralci in prvič strimanje na fejsbuk. Je pa danes marsikomu v Sloveniji in drugod zelo pomemben praznik.
Alkohol: 1

10. nov. 20, torek
V nabiralniku Botegina sporočilo pošte o pošiljki, ki nas čaka na pošti, današnje »Slovostnosti« se za zdaj imenujejo »Verjetno prispela kamera«. Matevž nocoj zaseden, pojde ponjo jutri, bo pač za jutrišnjo predstavo. Marko točen ob petih, a se deca na ulici igrala in utripalke so utripale, tako da v Botegin vstopil 20 minut kasneje. Potlej predstava bila razumevanje MzK DPZN pogovarjanja in dopisovanja. Angelikinega obširnega prispevka o čaju na RŠ nisem utegnil poslušati.
Alkohol: 1

I.K.