Gnjavnik do 15. od 12. aprila

ponedeljek, 15.4.2019 11:16

Naslednji četrtek (25.4.) v KD OHK gost na ?Četrtem četrtku? Uroš Buzeti. Uslužbenke KP banke in FURSa mogoče vedo, kdo Franz K. Gremo naprej.

15. apr. 19, ponedeljek
Poldan čez, prišel v Botegin. Kmalu nato Marko poročal o ranem danes s Klanca. Kulturni razpis so v OHK dobili. Nato ne ravno kratka epopejica na koprskem FURSu (prijazne nevedne) in banki (na videz prijazna, oholo vsevedna), zaradi vračila preplačane dohodnine. Me pošiljali (nahodili) od tam drugam, napake v informiranju ne njihove. Ha. Ampak naj ne skrbim, rekla pozneje skoraj šefica na FURSu. Medtem dežuralo na vratih Botegina sporočilo. Prva popoldanska gostja malo po tretji Valnea, se informirala in uporabljala internetno povezavo. Sosed urni jadralec pa informiral (zapisi o petku v nekaj medijih) in se informiral še iz tukajšnjega bližnjega mu vira. Armando mi prepustil izbor glasbe za radijski prispevek o petku v CD. Naj mu bo. Bo jutri zvečer končano, pride iskat. Dr. Igor bil deležen dela izbiranja, večinoma se zgražal, za nekaj pa ne. Pariška katedrala Notre-Dame gori. Enajsta, še enkrat brez slabe vesti zavrnil »vnuka«, odhod.
Alkohol: 1,25

14. apr. 19, nedelja
Malo pred tretjo v Boteginu. Valnea, ki jo prej srečal v trgovini, prišla na informativni obisk. Marko bo mleko za kefir dobil. Matevž pripeljal opremo, poskrbel za nekaj starih posnetkov s Kopergrounda (poslal Šulčicama), za sveže še bo, ko mu bo pomladnopoletno delo dovolilo. Ali prej. Vmes »vnuk« zavrnjen, žicarsko vztrajnost mu moram priznat. Pred peto domov v nadaljevanje lenarjenja.
Alkohol: 0,25

13. apr. 19, sobota
Spanje do poldneva. Me nihče pogrešal, nihče ne zvabil na farmo Krkoč. Drugič mogoče. Nadaljeval z lenarjenjem in kulinariko. Prijalo.
Alkohol: 0

12. apr. 19, petek
Organizacija današnjega koncerta v CD LJ. A&M s Klanca, I.K. tu v Boteginu. Matevž ob dveh, vzel s seboj kitari, ojačevalec, kamero. Valnea malo pred četrto. Na pot skozi Klanec, naj bi bili zastoji zaradi nesreče pri Postojni. Pa ne bili več. V Cankarjevem domu skoraj točni, vsekakor pravočasni. Dobro postorjeno, obiska kar. Prvi del »Uvodna jed« odličen, na marsikoga veselje zmanjkalo časa za čitanje iz enciklopedije. Drugi del s filmoma prreskočil, z Angeliko. Dovoljkrat videla. Režiserka Mateja K. in organizator Bogdan B. medtem na terasi travmirala in debatirala. Tretji del, kantavtorski nastop, začel dobro in rataval vse boljšejši. Za konec dober »Sveži Mehki terorizem«. Trajalo 4 ure. Trpežna publika vztrajala. Mnogo zanih seveda. Še policisti nazajgrede, kmalu po odhodu iz CD. V resnici ne hoteli nič, si nas v starodobni natovorjeni limuzini zgolj ogledali. Pred četrto zjutraj po postanku na Klancu doma.
Alkohol: 2

I.K.