Gnjavnik do 13. od 10. septembra

ponedeljek, 13.9.2021 11:00

Lipicanci beli. Ministri bili črni. Filmonoči tople.

13. sep. 21, ponedeljek
Zjutraj rabutanje in nabiranje fig, s farme v Semedelo šefici in hefetu Krkoč odpeljal sadnozelenjavne presežke, bila seveda vesela. Hefe je potem pergal baziliko iz paradižnikove omake in se mu ni dalo dopovedat, da to niso mušice. Ob dveh in pol v Boteginu, režiserki Renati se mudilo po Iskro v šolo. Se pojdeta namakat v morje, dokler se še da. Drugi gost Koco. Informativno prijateljsko. Sosed urni jadralec poročal o jadralskem tednu na Komskem jezeru, se počuti že malo starega za osem ur dnevno na vodi. Simonen bila v soboto v Anakaranu na koncertu Bandima, srečala mnogo znanih, ji bilo lepo, prinesla CD benda Inštall iz Železnikov in okolice, na katerem tudi komad Antonu in Pohorskemu bataljonu. Možaki nas pozdravljajo. In potem noč in nikogar več.
Alkohol: 1,25

12. sep. 21, nedelja
Izlet s farme Krkoč za filmonočarja v Lipico, skozi Bazovico, kjer bila danes spominska svečanost za štiri ustreljene. V Lipici pa na dnevu kobilarne štirje ministri. Oni tapravi, ti v Bazovici, 3 kilometre daleč, verjetno niso bili. Ko bi vedela... Slavnostni govornik minister za gospodarski razvoj je razločno začrtal mejo, nagovoril visoke goste in domačine in potem se mi je malo strgalo in nisem več slišal. Ampak konji so bili lepi, žrebički tudi, rjava kobila na robu bele črede sama, razstavni žrebci v žrebčarni so se mi zdeli žalostni, še najbolj najstarejši, ki ga skozi rešetke počohala Angelika, med koncertom drugega najboljšega benda vseh časov večina prisotnih na klopeh pri šankih. Z izbornico filmskega programa v Koper, njo pustil na Markovcu, spet na farmo Krkoč. Zalivanje, filmonoč za enega bila tokrat ameriška, ne slaba, ampak najslabša tega tedna. O dogajanju po svetu ob dveh zjutraj poročala Angelika že iz LJ, tudi o temu, da je v finalu teniškega turnirja Medvedjev premagal onega, ki je pred tem v polfinalu premagal Zvereva.
Alkohol: 1

11. sep. 21, sobota
Dopoldanski gost na farmi Krkoč RPK, ki je včeraj izgubil, založil ali pozabil več kot mislil. Kaj češ. Marina in Gusti okrog dveh, prinesla obilo paradižnika in bazilike. Pri sosedih Hunih kulinarični popoldan za vse navzoče, pretakanje vode in zalivanje. Ratala noč. Potem pa filmonoč. Tokrat Angelikin izbor, češko slovaško poljski film o zdravilcu, ki zdravil pred, med drugo svetovno vojno in potem marsikoga. Med vojno tudi nacista Bormanna in po čehoslovaškega predsednika Zapotockega. Poljska režiserka Holland, nekoč protirežimka, se tokrat ni izkazala kot protirežimka. Je izbornica programa potem malo prebrskala o zgodbi filma. Nekaj bilo verjetno res, nekaj pa ne.
Alkohol: 1

10. sep. 21, petek
Dovoz nujščin v Botegin, tudi paketka zaščitnih mask. Filmonoči napovedane na Dodotu, obvestilo tudi na vratih, edini gost RPK. Ob štirih in pol odhod, v izbornico filmskega programa na farmo Krkoč. Najprej rabutanje fig, zalivanje kivijev. Že noč, nameravala projekcijo narediti na toplem v dvorani z največjin ekranom, pa prišla gosta, občasna svetovna popotnika. Kamionist Buco in RPK po selitvenih delih in več lokalih. Bila filmonoč kar zunaj pod kiviji, z mičkenega ekrana, o Rusih, ki kolonizirajo Mars. Zelo zabavno. Opolnoči nocojšnji prinesitelj filma Buco odšel proti Danski, kjer ni več protikoronskih omejitev, RPK izgubil marsikaj, bo že našel ali ne. Odkolesaril v Planjave, čeprav mu svetoval, da bi bilo varneje prespati na farmi. Kaj češ.
Alkohol: 1,25

I.K.