Gnjavnik do 10. od 7. junija

ponedeljek, 10.6.2019 11:42

Jutri in pojutrišnjem v Boteginu od 17h dalje: PPF Posprava ?Strune dol, strune gor?; ?Bo kej, Timotej??

10. jun. 19, ponedeljek
Dopoldan skrb za hefeta Krkoča. Enih od mnogih zdravil ne bo več jemal. Poldan in pol, vroče je. Prvi gost v Boteginu snemalec Čok prinesel kuverto za Marka. Marko pa malo po peti tu (me spet finančno okrepil), na PPF Pospravi, ki se danes imenuje »Ducat Gustafu Pekarne«. Štirje poslušali (RPK prinesel nadomestek za ono, kar v soboto navsezgodaj uplenil iz hladilnika sosedom Hunom pri farmi Krkoč), v zaključku še eminentna gosta Emil Memon (pesnikov brat, profesorjev sin) in Tenčič (brat Tenčiča). Ki ne slišala, govorila pa. Prideta še. Morda. Deseta in pol, Marko se prebil skozi današnji PPF del programa, Krma 2. Mu ni bila lahka. Vse te dneve je v Boteginu izvajal Pospravni PPF program, z gosti. »Vnuk« spet rekel, da sem tečen, ker ga nisem hotel zapufat. Kaj češ. Od 1. julija bo najbližja koprska pošta malo bolj daleč. Enajsta čez, se najavila režiserka Renata. Svetovne novice: poleg nedokončanih vojn in pomorov nič hudega.
Alkohol: 1,5

9. jun. 19, nedelja
Lenobno in kasno zvečer pospravljalno. Vroče. Angeliki obljubil, da bom priden. Ampak me ima rada.
Alkohol: 0

8. jun. 19, sobota
Relativno rano vstajanje. Mnogo ur kasneje edini včerajšnjedanašnji gost na farmi Krkoč po kuhi spet spat. Tokrat na klopco pred bajto. Vroče. Nekaj poljskih nujščin postorjenih, popoldan prišla sestrična Mojca. Se pridružila lovu na šparge, prvič. Štajerka, kaj češ. Dokaj uspešni. Zvečer po Angeliko v Izolo, imela tam v študentskem klubu predavanje o mobilnosti mladine. Publika zvedave in zvedavi, organizatorji prijazni. Spet na farmo Krkoč, spet kulinarika, sledilo nujno ohranjanje stanja in reda, sestrično pustili samo v pričakovanju skoraj dvometerskega ljubega ji moža, ki bil na obletnici mature, približno opolnoči proti Kopru. Še dovoz piva v Botegin in domov. Spanje!
Alkohol: 0,75

7. jun. 19, petek
Še včeraj: tik pred odhodom, malo pred polnočjo, tu znova Bine. Jim v gledališču zmanjkalo nujščin. Dobil, kar nekaj in dodatek, šel tudi jaz z njim, v zaodrski prostorček. Za pivo dolgo. A bilo dolgo. Zanimiva zdruščina, šefica gledališča proslavljala med drugim tudi nagrado za življenjsko delo. Ob treh doma. Ostali tam nadaljevali.
Na farmi Krkoč po nujnih nakupih ob dveh. Valnea se informirala iz daljave, v Boteginu me dobode šele v ponedeljek. Dolga mentalna priprava na škropljenje kivijev. Vmes masikaj, šparganje tudi. Noč, tudi paradajzki zaliti, edina filmonočna ob ognju debatirala o veri ih današnjosti do sončnega vzhoda in še več, ob šestih in četrt zjutraj naslednjega dne se samovoljno odločil za spanje. Ne bilo nespametno.
Alkohol: (z enim še pogojno včerajšnjim pivom) 1,75

I.K.