Generalni izvajal generalnosti.

četrtek, 21.5.2020 10:38

Današnji in včerajšnji Gnjavnik v tej novici. Na vrhu Iztokov dvojni Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor.

21. maj 20, četrtek

Ne ravno rano vstajanje. Marko se informiral s Klanca tik pred poldnevom, med kasnim sadnojogurnim zajtrkom za dva na farmi Krkoč. V Koper, oskrbovanje starejših Krkočev, v Boteginu malo pred tretjo. Soseda žerjavist sindikalist in urni jadralec poročala o vleraj in danes na ulici. Marko o bodočem dogajanju UPB in DPZN tu in drugod na Dodotu. PTD poslal fotografske dokaze, da se zamisel »Publika zagotovljena« širi po svetu. Še vedno sveži upokojenec Marino izpolnil obljubo, pripeljal pokazat novo 200kilsko 92konjsko mrcino. Na njegovem črnem motorističnem kombinezonu prilepjenih mnogo mičkenih trupelc mičkenih živalic. Kaj češ, hitrost je hitrost. Kratkoročni načrti do ponedeljkovega ranega dopoldneva: Botegin bo večinoma zaprt. Na farmi Krkoč za zdaj še nenapovedane filmonoči po košnji, nabiralništvu in gradbenih posegih. Informiranih gostij ter gostov ne bomo zavračali. Potem pa naprej.

Alkohol: 1,25

20. maj 20, sreda

Dopoldan na obisku v Semedeli Arijana z darili, ravno prav ob kava času, potem sta se s šefico Krkoč izgubili nekje na vrtu in bližini, je bil hefe čisto zaskrbljen. Malo pred tretjo po trgovinskih nujščinah v Boteginu. Vrnil ribjo posodo, vzel ostanek včerajšnjih jagod. Če ne bi pozabil jogurta v hladilniku, ne bi opazil grafita tu blizu, ker ga prej zakrival kombi. Istra antifascista, kozi pa kakata bobke na plešo predsednika vlade. Ob štirih in pol po Angeliko na Markovec, potem na farmo Krkoč. S stare krhke češnje pobrala najlepše, jagod še ni, šparge so še. Že noč, ona študijsko, jaz kulinarično in zalivalno. Opolnoči sporazumno nenapovedano filmonoč odpovedala.

Alkohol: 0,7522h59 Objavil bom dvojni Gnjavnik. Iz kuhinje slišim zvoke. @ Do poslabšanja moralnopolitičnopsihosocialnih razmer ni prišlo. Pospravil sem mizo, izculil dve kepi skute, nasekljal sosedov Korošcev zeleni in umiti zaklad, nasekljal česen. Arijana je nastrgala kumarico, ki jo je bilo treba pojest. Drugorazredna lepinja opečena je bila pohvaljena, zanemarjeni kefir sva začela piti. V dnevniku je maršal Janez na BBCju razglašal otvoritev turističnega pokoronskega buma v Sloveniji. Moj sin Matija me je poklical po vrtnih delih, po pohvaljenem golažu, ki jim ga privošči enkrat na dva mesca. Solata je bila zelje drugi del. Kmalu je njegovemu telefonu zmanjkalo municije a se ga je dalo doklicat. Povedal med drugim, da so v Angliji kjer imajo pogostoma slabo vodo v srednjem veku pili pivo odrasli in otroci. Zelo sva soglašala, da Thompson ni za v Maribor. Iztok je danes poročilil za naše pravne osebe in preplavil me je občutek hvaležnosti. Oba se še spominjava strel, ki so iz sodnega sistema udarile v naše transakcijske račune.

Nogometni navijači posnemajo DPZN performens "Občinstvo zagotovljeno". Pecota poslala novici. 19h 40 Arijana po napetem razgovoru o prihodnjih dveh dneh upravičeno pričakuje mojo dejavnost v kuhinji.@ Peco KUDov sporočil, da so v Mariboru zelo temeljito zavrnili pritožbo mariborskega organizatorja koncerta hrvaškega pevca Thompsona. Piše: "Tokrat so se uradniki pri odločitvi res potrudili, ne samo s pravnimi utemeljitvami, ampak tudi z dokumenti, mnenji zgodovonarjev in
predstavnikov manjšin, primeri iz EU praks....". Peco Kiblin je v Delu opazil krajo ideje in predlagal, da zahtevamo odškodnino oziroma denarno podporo, če so že na tribune postavili kartonsko občinstvo. Arijana je po po moji dobri izvedbi Molznice rekla: "Mrtvi kapital!". Mogoče bo tak naslov naše uprizoritve v kateri bom peligral svoje pesmi. Poklical me je oboleli saksofonist Tudosokov, ker obstaja morda zdravilo tudi zame.

Četrtki dobili zeleno. Lokvat iz družine rožnic je zelo zdravilen. 16h 47 Po temeljitem knjižnem in spletnem pregledu veva o japonskih nešpljah (lokvatih) precej več. Arijana je zunaj, današnja pokazatelja Odstotek obiska ene strani in Trajanje seje sta odlična @ Ester Mihalič pisala, da je Četrti četrtek z Draganom Živadinovim v juniju mogoč. Vulkan vizij in režiser s 25. junijem (državni praznik) soglaša. Med četrtim in desetim junijem razglaša svojo novo knjigo. Julija se bo dalo tudi že v Osmozi delat. Lentov Brumen Marko se ne oglasi. Vasja Kustos je izbral slike in natise, Peter Dobrila je pripravljen pripeljat vsa dela do Ljubljane ali do Kopra. Galerijica Botegin ima kot kaže prvi dve razstavi že zagotovljeni. Želko je o pokazateljih in dilemi glede zdravljenja poslal mejl na katerega sem že odgovoril.

Dejavna zbranost pod umitim nebom. Ptič mladič na figi. 13h28 Arijana ureja, obdeluje, objavlja in podnapisuje po seguiču (sendviču) s pršutom. Lahek in lačen sem zadovoljen s kakovostjo izvedb Molznic.@ Urednici spodobnostnega Glasila sem pisal zaradi nadaljevanja izvajanja Četrtkov. Kos mladič je sposoben uiti mačku, če ga ta zahrbtno, to je zverinsko, ne preseneti. Arijana je na vrtu zalivala radič, v kuhinji pa prebira salatino in radič. Soseda Korošca so v bolnici opremili tako kot je opremljen že vsaj dve leti Franci. Iztok se je z direktorico verjetno že vrnil iz Farme kjer zelo piha. Popoldne bo v Boteginu. Arijana soglaša s sobotnim najavljenim obiskom agencije Mojcatrans. Dokončal sem včerajšnjo novico.

Če kurimo, zapiramo vrata. Slezosodolimonovoda, OPC kapsule in C vitamin že v meni. 10h 30 Z Arijano sva nekoliko preućevala Analyticsa, noga njene mize je vmes odpadla.@ Po devetih urah počitka sem od 9h30 dejaven. Sanjal sem, da so mi (režiserju in poveljniku) štirje borci iz istega kraja umrli na odru. Arijana je zajtrkovala nešplje in povedala, da so v njenih sanjah v MKSMC na Gregorčičevi 4 prišli moji sorodniki iz Sarajeva in spraševali kje je ta luksuz v katerem jaz delam in živim. Povedala jim je, da je v pritličju velika dvorana a se nikomur ni vredno zdelo it pogledat. Nebo nad Sanatorijem je umito, vrata v spalnico se bom seveda naučil zapirat, včerajšnji pokazatelji so bili skromni do slabi. Dober dan!

Barko Mrecelj