Brezvoljno TV kavčenje s postrežbo.

sreda, 24.6.2020 02:42

Nataša, Storilec, plavalni praženec in Jasna bili v Sanatoriju. Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor

24. jun. 20, sreda


Ura ena, v poštnem nabiralniku knjigi Franja Frančiča »Handkejevo prekletstvo Jugoslavije«, ena za nas in ena za režiserko Renato, ki malo kasneje v Botegin privedla na razstavo slikarja Percana, ki med drugim rekel, da že deset let ni bil v galeriji. Fotokopirni serviser ne rekel, da je naš fotokopirc za en klinac, ampak da je šla klina. Predlog cene popravila pošlje po mejlu. Marko poročal in se informiral s Klanca. RPK pred Boteginom srečal svojega soseda občasnega delodajalca. Kavč je uporaben tudi za dremež, uporabnica obvestila, da je med piranskim in koprskim dijaštvom kar nekaj kronskovirusnih. Več piranskih. Pozabil zapisati v gnjavnik: v soboto je dr. Igor na farmo Krkoč po dveh mesecih prvič prišel brez bergel, v nedeljo zvečer drugič, z zelenimi in rdečimi darovi, na golaž. Ob šestih na zatvoritev kiparske razstave Roka Moharja (z vrečko pisateljevih hrušk, ki so za nekaj časa postale del razstave, fotknila Angelika). Tam bizarna scena mladca, ki je s prižganim čikom med ustnami skozi ozka vrata stanovanja zraven ritensko čez visok prag spravljal skuterja na ulico ne da bi stopil z njega. Butasto trajalo. Petorica mladih obiskovalcev tiste razstave nato prišli tudi na ogled razstave Bele Marjaša v Botegin (samo še do 5.7. bo tu!) in bili zelo veseli, da sem jim predlagal. Potem so se mladenka in mladeniči celinci seveda šli vrečt v morje. Pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani so bili protiprotestniki (manj jih bilo) bolje organizirani od protestnikov (mnogo več jih bilo), vmes policaji. Deseta čez, kmalu domov. Jutri ob 19h v kulturnem domu občine Hrpelje – Kozina »Četrti četrtek« za Draganom. Živadinovim. Drage gostje in gostje, prinesite zaščitne maske, spet so obvezne. Noč.

Alkohol: 1,25Že šele v četrtek, 25. julija 2020 ob 14h; Hengotov oče za sinov opravljeni samoplačniški vozniški izpit pred nekaj leti ni našel pohvalne besede. Če tretji novi stari akumulator kupljen od Sergiota ne bo trajal, mi bo Mojster Zdenko pripravil boljšega od svojih dveh starih. Storilec Žan zdaj prekrškov in kazni ne more več odplačat s prostovoljnim delom. Njegove mame Nataše sumljivi in napadalni soudeleženci prometne nesreče ne morejo izsiljevati. Z Jasno in Hengom smo se objeli za slovo; odpeljala sta radič, češnje, hruške in kozličkovo meso k direktorju in bolniku sanatorija "Pri treh vranih". Slednji me je obvestil, da je petdeset črnorumenih Janševih zasedlo Prešernov spomenik in ugrabilo oder množici državni praznik paralelno praznujočih. Jezdeča Koagulacija je znova uvedla obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih (torej tudi v cerkvah) in v sredstvih javnega prevoza. Operno peta Zdravljica z mlado in sugestivno sprotno prevajalko v gluhčino kot uvod v proslavljanje SLO državotvornosti, je bilo seveda, nepozabno. H kavču, ki me je posesal, mi je Arijana prinesla OPC kapsulo, C vitamin, orehov med in slezosodolimono vodo. Nisem zbral moči ukiniti prazen do zelo moreč TV program in se lotit zaostalega povzemanja. Ko je Arijana rekla, da gre spat (bilo je čez polnoč proti eni) sem ji brez odlašanja sledil. Njeno bolečino v nogah pod koleni sem obrazložil z dvema terapevtskima Sežanama v dveh dneh, s torkovo dvakratno taksi službo v Izolo za bolnika, s košnjo okoli Sanatorija in s premalo spanja v noči od ponedeljka na torek.

TL je popravljena. Občinskemu Glasilu poslano prepozno a pravočasno. 18h 25 Arijana je odprla dvoriščna vrata, posodici za laneno skuto se hladita. Jasna in Hengo prihajata. @ Za plakata sva izbrala mleko s klobukom na mizi, z mojima nogama in Franjotove hruške tudi se razume, s klobukom. Urednica Ester je bila razumevajoča. Hvala ji! Morje zaradi kopanja Bosanca v ankaranskem morju ni naraslo do Glagoljaške. Iztoku dežurstvo ni absurdno ujetništvo. V poštnem nabiralniku sta bili novi knjigi Franje Frančiča. Minister Gantar ni odsvetoval počitnikovanja na Hrvaškem. Po lepinji z zaseko in tunkinim mesom s česnom sem obležal na kavču. Moral bom prevzet svoje popravljeno vozilo, ki se mu polni akumulator.

Prva FDč je. Prebral sem prvo stran knjige "Handkejevo prekletstvo Jugoslavije". 14h 42 Drugo Foto Dodo četrtinko bo Arijana dovršila v petnajstih minutah. @ Od devetih pokončujem. Objavil sem Tomaža Kosmača "Spet omejeni po svoji volji". Jasna in Hengo sta zatrpala zmrzovalnik z gozdnimi sadeži iz BiH. Arijana se je iz fizioterapije vrnila z volovskimi srci. Bela gostota odkapljava skozi culi. Prebral sem prvo stran knjige Franja Frančiča s podnaslovom "Odpustiti pred zadnjim dihom". Na Samsung sta me klicali številki iz Romunije in Malija. Sonce je prebilo oblačje in dviga temperaturo.

Barko Mrecelj