5000 eurov od MOK

petek, 19.4.2019 01:03

Iztok ob dežurstvu z raznovrstnim obiskom dopolnil vlogo za MK. V Kulturnem sanatoriju Klanec bila budimpeštanska Vojvodinca Bela in Toni . Uradna ura na OHK, plakatiranje. Ideje za Peto.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


19. apr. 19, petek

Marko me opoldan in pol telefonsko dobil tik pred trafiko, informiral (Bela Mariaš in Toni prideta pred večerom na obisk na Kliniko Klanec 18b) tako, da sem v Botegin prišel malo pred eno. Potrdila FURSa za razpis zaposlitveni razpis MzK bodo kmalu in so bila, ostalo že včeraj narejeno. Z dodatkom poslal pred peto, na pošti pa prevzel še odločbo MO Koper za letošnji kulturni program. Hura! 33.333… krat več keša kot lani. Vmes tu v Boteginu RPK vsaj dve uri poslovno telefonaril (mu svetoval, da pred finančnimi tveganji vrne kaj dolga, upošteval), dr. Igor se zdravstvenosprehodno socializiral, Tamara Čok se pa informirala. Soseda urna jadralka tudi. Pozdravlja. Informiral se tudi Bine, po dolgem času, nekje založil fleksarco, ki jo uporabljal lansko pomlad tu. Pa Fiš. Tudi najvišji slovenski poštni ropar. Včeraj pozabil: Armando povedal o sestavljanju sredkove oddaje na radiu KP, na obljubljeno pivo za nehonoriranega sodelujočega pa pozabil. Vsaj 2 bi bilo bolje. Mama Kovač pa hotela Markove Samospeve, a bo dobila kdaj drugič, kajti tu v Boteginu samo še en. Spet danes: osma čez, ratala deveta, Arijana informirala s Klanca, Marko koj za njo. Si odprl zadnje današnje pivo za samotno proslavico, jutri na farmo Krkoč, filmonoč verjetno ne. Informativen dan v noč, lakota, lepe dneve.

Alkohol: 1,25


Injekcija, ciankalij, bikarbona, limona, voda, čaj. 00h52 Vse je opravljeno. Tudi današnji Gnjavnik je objavljen. Arijana s spužvo zapira vdiranje hladnejšega zraka skozi vrata dnevne sobe. Stisnila je tudi Neredoviča. Melodija, ki si jo popevam me med tipkanjem nese. Mislim na Peto sovražnikovo. Utrujenosti še ni ampak pamet pravi, da se bo treba vodoravniti kmalutakoj. Lahko noč!

Bila Bela in Toni v Kulturnem sanatoriju Klanec 18b. 22h30 Arijana se romani na kavču, Svetinja v svitku na prestolčku, "Ponošeni smehljaji" bili zelo dobri. @ Melodije med pripravami, na poti v Hrpelje in tam bile rodovitne. Županja Saša bila danes v LJ. Splakatiral sem, ker mi je Andrejka pustila pripravljene plakate. Ester me je ob odhodu vikala. Andrejki sem povedal, da je kulturna politika v OHK morbidna prav tako uredniška politika spodobnostnega Glasila. Andreju Fistru sem čestital tudi osebno v lekarni. E-poetin mi je zavil v hladilno vrečko. Vsaka injekcija stane več kot 200 eurov! Moja preobremenjena zdravnica Desanka mi je dala napotnico za splošni laboratorijski pregled. V TUŠu sem kupil tudi zorjeno govedino, grške breskove polovičke (mojih 10), mađarski višnjev kompot. Levo gumo zadaj je bilo treba odpeljat na popravilo k vulkanizerju.@ Toni in Bela sta prispela v Muzej iz Kremenja brez točnega naslova. Toni zelo boleha več kot pol leta. Kaže, da so ga zdravili napačno in ima mogoče podobno pizdarijo kot jaz (tudi njega so srbela kolena, eritrocite in hemoglobin ima nizka a tudi kalcij). Bela je podaril novo ploščo, Toni nov CD. Z Belo in Arijano smo spili eno rdeče beljsko, kosili smo šparglje z rižem, radič, govedino.Toni se je spomnil kako sem ga z lisicami zavezal na ograjo in potem izgubil ključ. Bela se je spomnil kako starega citraša nisem hotel peljat na Nizozemsko zaradi odgovornosti, da mi umre na poti. Govoril sem seveda največ; tudi o "Napad iz veselja". Arijanina presna torta je bila vrhunec pred slovesom.@ Poklical oboleli, 37,3 segreti Andrej Marković. Svetoval sem mu slezovo vodo in čaj. Smejal se je Notrdamu in Venvzemu.@ Dolgo po telefonu govoril od raka oboleli in konopljo kadilni Matic iz Ljubljane. Odredil sem mu obvezno čtivo Sobotno prilogo. Iztok je poslal sklep MOK za DPZN 5000 eurov (ne 4000).

Dolgovali smo državi 28. februarja. 12h 56 Arijana je odšla z lenjinovko nabiralniško prodirat. Iztok je zvedel, da smo zadnji dan najkrajšega meseca po napaki našega računovodstva dolgovali 89 evrov državi. Na Ministrstvu za kulturo v razpisu tolerirajo do 50 eurov minusa. Bela Mariaš je s Tonijem v Istri; zvedel za moje zdravstveno stanje, obžaluje. Prideta danes ob 18h v Kulturni sanatorij na obisk. Ali Žerdin bo fotografije podpisal "Arijana M. Brecelj". Tehtnica je pokazala rekordno nizkih 71,6 brutto. Luna je bila danes ob 13h najpolnejša. Ob 13h07 se začenja prazniti. Dober dan!

Barko Mrecelj