Žolcina parada in čebele kompostnice

petek, 15.2.2019 10:45

Orodni predvolilni transakcijski spet v plusu. Ob delovniški odprtosti Iztok razpisil za UPB in za DPZN. Kadriranje za Brankino podstrešje, nenapovedano gibano petje v Muzeju in na Kvedrovi.

Na vrhu Iztokov Gnjavnik, Zgoščeno sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


15. feb. 19, petek

Hoj hoj. Spet lep dan. A KP banka zatečnarila »orodju« o zaprtju transakcijskega računa, če ne dodamo nekaj keša, Marko urgiral. Botegin široko odprt, gostov kar, gostja pa samo ena. Samo V. danes ne lepšal stropa nadsosedam, bo jutri in v nedeljo končal. MB pred šesto tu, ne kratek kratek pogovor o razpisih. Fotografiral navzoče seveda. Samuele na študijskem obisku, poslušala Francijevo sredo izpred let v MKCju, ta posnetek ne ravno dober, želi uporabiti za magisterij. Svetoval zakladnico čimprej s CD in DVDjev shraniti na varnejše. »Vnuk« se vmes po par minutah moral še enkrat prepričat da je tečen, ker si prvič ne zapomnil. Venezuelski veleposlanik se ne strinja s priznanjem Slovenije neizvoljenega predsednika za predsednika Venezuele. To je demokracija, mar ne? Prmejdun. Deseta čez, kmalu odhod. Še nekaj razpisnih zapisov in natisov, odhod malo kasneje, kajti koncert Einsturzende Neubauten iz leta '90 hočem videt in slišat do konca. Jutri bo Botegin verjetno cel dan zaprt, v nedeljo pa – bomo videli.

Alkohol: 1,25



Tretji kivi, ker mi jih je Arijana tri olupila in narezala. 22h 48 Čas večernega rekreacijskega sprehoda Mačkinence v spremstvu Velike mačke potem, ko sem dve debeli uri sede na kavču spal oziroma počival.@ Oskrbnik svojih staršev Čvarak me ima rad in pravi, da se glede "Ven iz EU" nič ne mudi. Lekarna Tosemjaz me ni utegnil poklicati ali pa je pozabil. Akacijski račun tiskarni OF poravnan iz dopolnjenjenega predvolilnega transakcijskega. Sergio mehanik bo Tovorno limuzino pregledal jutri ob 16h. Pompoznica po stopnicah gor do Brankinega podstrešja, Nebitnica med zalivanjem rastlin in Svuda ljudi ,svuda zastave po stopnicah dol dobre. Peternelju v Idrijo sem končno poslal 30 eurov namesto leto dni zamujanih 25. Z Iztokom v Boteginu deset minut o položaju "Ponedeljkov rok razpisa MOK". Matej Sukić pravi, da dobro zgledam, njega pa TV medij ni pojedel ampak izpljunil. Nataša jadralnega padalca Zdravca trdi, da na mlade učinkujejo predvsem injekcije v denarnico. Fondač žolce je bil okusen, Arijanin drugi obrok je bil zelo dietetski (zaradi dopoldanskega pretiravanja z žolco). Sestrica Katja je na Krasu že od zadnjih dni januarja, ker ji je operirano mamo napadel strdek v pljuča. Dva posojena jurja zaenkrat še ne potrebuje in se smeje, ker pravim, da bom napisal pesem "Zaenkrat še ne". Moja snaha Marjanca je danes pretekla svojih prvih 1000 kilometrov.

Drugi cheri, ker je dr. Samo Zver zaželel srečno pot. 14h35 Radovan Čok zvedel, da kabinetnik Bogdan vsaj eno noč na teden ne bo spal v Brankinem podstrešju. Doktor Zver odpisal tako, da ima tudi doktorica Polona Novak vpogled v najino korespondenco. Z. p. zajtrk je slonel na radiču ,svinjski juhici in moringizirani skuti z lanenim oljem ter kosmičih s sadjem. Na kompostu se nabirajo divje čebele. pesmice Štetja bile dobre ob projanju cipresnega zidu.

Drveči pragmatikum proti poznemu zajtrku. 12h 32 Arijana mi pripravlja krmo, ker ne utegnem. Doktor Zver mi je odpisal pa sem se po razgovoru s svečenico boginje Pragme Matejo Koležnik odločil sprejeti njegov nedeljski termin na hematološki kliniki v Ljubljani bulani. Klical direktor donator AMZS in bo počakal na sestanek z županjo OHK. Zelo hvala! Iztok sporočil, da Saopalotovstvo grozi z zaprtjem predvolilnega računa. Včerajšnja novica je zaključena.

Mountain drop lizati z mize.10h 42 Glavna sestra krvologije ne dvigne telefona. Arijana pojedla svinjsko juhico in angleško krmo, dela sadno solato, polizala razlite zdravilne drage kapljice. Garažne rastline so v sončni kopeli.

Barko Mrecelj