Štuhec smuknila

nedelja, 10.2.2019 02:26

Popoplavni sanacijski razgovor v Brankinem podstrešju. Dohitenje polne svežosti Dodogovora (tudi torek in sreda prejšnjega tedna). Stripar Koco na obisku v Muzeju Klanec 18b. Slovenka zmagala.

Sprotno dnevniško povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


Svežost skoraj že 23h 16 Tudi novici torka in srede prejšnjega tedna sta zaključeni (onaslovljeni, podnaslovljeni, pregledani). V drugi Fletcherkini nanizanki komediji bivši nogometaš (ameriškega nogometa) preprečil atentat s pomočjo nadpsa pasme pudel. Sprehod Svetinje je preprečil dež. Še včerajšnjo novico zaključim po ingverjevemu čaju, Arijana stiska Neredovića, dodoljubnim hvala za pozornost in lahko noč.

Med nadaljevankama Svetinja na sprehodu. 20h 33 V Brankinem podstrešju sva z lastnikom spodnjega stanovanja govorila o predvčerajšnji praznični poplavi, o njegovem popravilu, o prodaji stanovanj in najinem pričakovanju, da bo nesreča plačana iz zavarovanosti obeh stanovanj. Zalil sem rastline in zagnal radiatorje pred vrnitvijo para brezdomnih. Bogdana sem prehitel, ga poklical, ko je ravno on hotel poklicati mene. Po enaindvajsetem želi uporabljati kabinet med obiskovanjem konzervatorija v Trstu. Na Klancu je Arijana skuhala kremno zelenjavno juho in rižoto s koromačem. Med jedjo in sedenjem sem se začel počutiti bolje. V Jessicini prvi nadaljevanki se je šerif nehal jeziti nanjo, morila pa je izigravana ljubica, ki ni imela sreče niti z moškimi niti z denarjem.

Koco bil,objava bo kratka. 14h 30 Čeprav sem pokonci od devetih in četrt na Dodotu svežega še nič, hudič. Po krmljenju tudi z izjemnim Arijaninim namazom in ribano rdečo peso (omenim samo špici) sem izročil račune, malo sva pregledala izvide in ustanovila zbirno škatlo za njih. Koco je prinesel in odnesel sokove, klepetali smo tudi o moji bolezni in o usodah Kocotovega dedka in babice. On rabi za svoj umetniški projekt žico sečico. Iskal jo je na Slavniku a je imel škarje prešibke. Povedal sem mu, da imamo v Boteginu dva koluta. Si bo prišel odrezat. Hitim v Brankino podstrešje, ker sem tam zmenjen z lastnikom stanovanja pod nami.


Barko Mrecelj