Škrebljal parket

nedelja, 3.2.2019 04:21

Luka in njegova zaročenka hodila po razmajanem parketu na čajanki v Muzeju Klanec 18b. Arijana presajala, postavila polico, razvijala vizijo sprememb. Sveženje in poprava objavljenega pisma.

Ne ravno pravočasno sprotno povzemanje dodoljubnim od spodaj navzgor:


00h 03 Frčali nohti, goreli nohti. Okopan, raznohten, preoblečen, dišim. Nerevjetno toda sernično! Včerajšnja novica je zaključena, v današnjo (pravzaprav včerajšnjo) bo Arijana kmalutakoj vgradila današnje (včerajšnje) fotke. Burjica je zunaj začela po malem ohlajat. Mačkinenco je Arijana zunaj čakala, da se je blagovolila pojaviti, samo dvajset minut. Zatem sta še pol ure pohajala. Kastner poslala video "Tajska masaža" (masira slon).

Po koščku čoko Mistice med zračenjem. 21h26 Arijana zunaj išče živino. Ciplja sta prijala vsem trem. Prt bo počakal še dva dneva. Moj higijenski servis tudi zaradi jutrišnjega pregleda pri urologu se bo (moral) zgoditi že kmalu takoj. Skorajšnja mladoporočenca sta bila pri naju na čaju in razgovoru. Ona je samostojna podjetnica in ji zakonodaja omogoča porodniški dopust. On načrtuje računalniške sisteme in tudi sodeluje pri njihovih sestavah. Njegovo podjetje, ki ga je nasledil po očetu podpira marsikaj in marsikoga na vse strani. Luka je zelo redek človek; sposoben in skromen, odprt in radodaren. Ponudil sem jima svoje poročno petjeigranje zastonj. Fletcherkini nadaljevanki nista bili vsebinsko povezani. V prvi se je morilec ujel na pismo pod vrati hotelske sobe, v drugi je bil umorjen slab človek, dokončno pa ga je ubilo morje z levjo pomočjo bolniške sestre.

16h 10 Bio jabolko z bio olupkom. Včerajšnje fotke so podnapisane, Mačkinenca je kihnila, Arijana je rekla: "Na zdravje!". Še nisem oblečen za tehtanje, obroč razpoložljivega časa za izvedbo načrtovanega je zaprt in se krči. Neredović v kuhinji je kar razmahnjen. Arijana je danes med zajtrkom v času kosila govorila tudi o jugozahodni razširitvi terase, o bazenčku in stekleni gredi za mandarine. Režiserka Renata povedala, da je Morovičevi noseči soprogi slovenska država zavrnila prošnjo za vizum, ker "obstaja utemeljen sum, da se namerava za stalno naseliti tu". Luka Manojlovič prihaja z dekletom pozdravit. Arijana je nehala brat knjigo in je vznemirjena.

Barko Mrecelj