Gnjavnik do 28. od 20. decembra

četrtek, 28.12.2017 11:40

Še bo dogajanja v Boteginu in na Belvedurju do konca leta in naprej, Angelika pa ima rada rudeče paprike in kraft piva.Fotke so vse iz petega decemberskega četrtka.

28. dec. 17, četrtek
Deževno, v Semedeli sodra. Na pošti ne zahtevek za dopolnitev razpisa MzK kot pričakoval, pač pa terjatev SFC pred tožbo, kar že čisto pozabil. Grr. Nekaj gostov v Boteginu, samo moški. RPK po daljšem času, ker mu zmanjkalo tobaka. Sedma in nekaj, samokolničar četrtega četrtka po Hrpeljah in Kozini Marko poročal s poti iz Kozine proti Beki. Srečal mnogo ljudi, županja mu segla v roko. Elektrike v akumulatorju je še. Razpis Urada za mladino: rok za prejem ponudb 30.1.18. Enajsta čez, naprej jutri. Noč.
Alkohol: 1,15

27. dec. 17, sreda
Nov program, nov plakat, nov letak, Doganetto razposlan. Bo še miganja do konca leta, pa koj v naslednjem. Angelika selfkala Biskajski zaliv in sebe nasmejano. Lepo. Antični rasističen večer. 8 nas bilo s predavateljico Zalo Bezlaj vred. Jo ozvočili, ker ima nežen glasek. Zanimivo. Potlej pa trajalo. Pogovor o filmu, glasbi. Ocvirki dobri, klobase tudi, skupščinski pasulj še vedno. Bine se kar alkoholiziral. Se strinjal s kiparskoslikarsko delavnico v Boteginu, dokončevanje in širitev garantirane publike. Dežljalo neprestano. Predzadnja odšla okrog polnoči, zadnji (MB) pa kdovekdaj.
Alkohol: 1,5

26. dec. 17, torek
Lenarjenje. Z veseljem cel dan.
Alkohol: 0

25. dec. 17, ponedeljek
Skupšina DPZN v MC Postojna. V Boteginu opoldan in drobiž. Renata in Bine me zapeljala v Postojno. Bili tam prvi, pričakal nas po štirih dnevih akcije mrkogledi Ize, ki malo kasneje ne več mrko gledal. Prihajanja. Sklepčno. Dogovorjeno. Tudi za potrebe MzK. Nekaj novih članic in članov. Mladina. Nakar literati in še Marko zaigral, hrana. Zadnji letošnji »Ivanov rojstni dan«. Ob devetih zvečer spet tu. Z zapisnikom, da ga ne izgubimo. No ja.
Alkohol: ulala 1,75

24. dec. 17, nedelja
Koncert Moda od laboda. Sosed posodil bas ojačevalec. Najbolj zamujal MB. Tečna soseda tečnarila. Da bo poklicala policaje ćez 5 minut, če ne nehamo. Ma ja. Bilo pa dobro. Urar staromodno punkersko glasni, XYZ mladostno džezersko inventivni. Super. Daleč čez polnoč, odhod.
Alkohol: 1,25

23. dec. 17, sobota
MB pelkorakal pri Herojih približno po programu. Ob 18h40 ha ne bilo več v Boteginu, odšel pol ure prej. Kasno. Zapisnika lanskih dveh skupščin DPZN v Postojni ne našli. Zapisovanje z Arijano po videoposnetku, a samo prve. Grrrr. Enajsta čez, domov.
Alkohol: 0,5

22. dec. 17, petek
Skoraj ena, Marko še v Boteginu, čeprav včeraj zatrdil, da odpojde na Belvedur preden pridem. Angelika na poslovilnem obisku. Še telefoniranj in pisanj. Kaže, da bomo v ponedeljek sklepčni. Zgodnjevečerna žurkica s pivom in sosedi na ulici. MB z Belvedurja ob osmih, navdušen, izgubil pa plakate in letake. Uredil. Medtem tu Marina in Gusti. Pretakanje vina. Jutri naprej, tudi iskanje zapisnika prejšnje skupšćine, ki ga še ne našli.
Alkohol: 1,25

21. dec. 17, četrtek
Angelika rekla, da na ZDA veleposlaništvu bilo sicer zanimivo, nahranili jih pa niso ravno obilno ne dobro. Skupščinske priprave, telefoniranja. Z MB kasno domov.
Alkohol: 1,25

20. dec. 17, sreda
Rojstni dan DPZN. Nas bilo v Boteginu več kot 13. Lepo. Vmes poslušanje Angelikine za RŠ in Markotove za RK oddaje. Odhod pred polnočjo. Pametni.
Alkohol: 1,25

I.K.