Gnjavnik do 14. od 11. septembra

ponedeljek, 14.9.2020 11:25

Hm. Marko B. raztura. Franjo F. tudi. Jest pa grem jest.

14. sep. 20, ponedeljek
Spet rano vstajanje, s farme Krkoč v Koper. Najprej odpeljal šefico k njenemu zdravniku, potem hefeta k njegovi zdravnici. Malo pred šesto v Boteginu. Prvi gost Franc H., ki se ustavil tu med predspalnim sprehodom. Marko informiral s Klanca, kar naj bi se zgodilo. Se je. Arijana tu in koj za njo prevoznik Matjaž s pozabljenim Markovim klobukom, si tudi razstavo ogledal in je dokaj bližnji sosed in ima brata dvojčka. Novinar Andraž se danes spomnil, da me v petek in niti kasneje ni spomnil na ploščke ljubega mu glasbenika. Mu odpisal, da me lahko spomni naslednji vikend, ali še bolje, po arhivu muzike v mnogih škatlah na farmi Krkoč lahko pride brskat tam tudi sam. Ali s spremstvom. Še bolje. Mogoče bo. Po dolgem času glasbena ponudba iz Francije, Alber Jupiter, nista slaba, lebdita nekje daleč v njunem vesolju in času, pred dvajsetimi in več leti bi bil navdušen. Aprila naslednjega leta bi želela nastopati tudi v Sloveniji. Bomo videli. Enajsta čez, lakota, kmalu odhod.
Alkohol: 1,15

13. sep. 20, nedelja
Rano vstajanje, kmalu prvi gosti. In potem še več. In še več. Ducat nas bilo v nedeljskem dopoldnevu ter popoldnevu pri sosedih Hunih in na farmi Krkoč. Mednarodna zasedba z vipavskega, z Iga in Cerknega, pa iz Izole in Ljubljane, pa celo iz Kopra in Južne Koreje. Z Angeliko šla vmes rabutat grozdje in fige. Uspešno. Fige s parceli hladnega strica Miljota, ki ne bi rekel nič, ker me imel rad, grozdje iz vinograda strica Šiljota, ki ne bi rekel nič, ker me ima rad. Se začelo mračiti, gostjam in gostom prinesel nekaj narabutanega in jim bilo zelo všeč, kmalu ostal sam, a ogenjček plapolal, nikamor se mudilo, ura naenkrat druga zjutraj, vmes me Angelika telefonsko obveščala o dogajanju po svetu. Nič filmonoči, demokratična odločitev vseh prisotnih. Spanje!
Alkohol: 1,5


12. sep. 20, sobota
Navsezgodaj (komaj osma) šel opraviti tekočo nujščino k drugemu najbližjemu kiviju, a ravno takrat prišla Vesna in Franjo, tako da sem moral v spalnico z največjim ekranom po gate in hlače. Gosta prinesla članek napovednik za Markov nastop na Metelkovi, a besedilo bolj ali manj kopirano z Dodota ali Nataše Serec fejsbuka. Napisal ga pa Marko. Pa seveda bučo maslenko, ki jih ima zelo rada programska odgovornica filmonoči na farmi Krkoč. Se pravi, da sta sodelovala v organizaciji. Najlepša hvala. Potem vaja benda »Dekca gor« in kasneje vaja benda »Dekca dol«, Angeliko popoldan odpeljal v Koper, nakupil za UPB in DPZN potrebe par zidarskih luči, pravšnjih žarnic, aluminjast kovček za kablovje. Pripeljal v Botegin, po zapisu v dnevniku se z Arijano zgrešila za pol ure, prejšnje dneve gostujoči filmski umetnik se izkazal. Me tu nenapovedanega dobil po naključju, vrnil takšno pivo, kot ga spil v sredo. Sicer bi moral še eno, a naj mu bo. Pokazal dobro voljo. Spet na farmo Krkoč, zvečer puljenje čebule, noč bila zelo lepa, kulinarika vmes, filmonoč za enega zelo kasna in ne prav dolga. Pravšnji program, risanke za še vedno in vse bolj otročjega izbornika.
Alkohol: 1,5

11. sep. 20, petek
Zdravniška oskrba neugnanca hefeta Krkoča danes trajala skoraj dve uri, ne več časa za tehnične nabave UPB in DPZN. Ob treh na hitro v Boteginu, kulturista ne bilo tu, zvočnike se naučil uporabljati in mnogo zapisal v dnevnik. Na farmo Krkoč, nekaj poddrevesnih čistilnih nujščin, potem po skrbnico nocojšnje filmonoči v Koper in koj nazaj na farmo Krkoč. Se pravi dva na filmonoči, tokrat končevanje korejskega filma, ob katerem tokrat noben od udeležencev ne zaspal, če bi, ne bi bilo škode. Kasna lakota pa bila. Hura!
Alkohol: 1,25

I.K.